DOLAR 39,8172 -0.23%
EURO 46,9981 0.11%
ALTIN 4.235,270,84
BITCOIN 0%
Yozgat
22°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Akkuyu Nükleer Güç Santrali için çalışmalar devam ediyor

ABONE OL
26 Haziran 2022 10:06
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin’in Gülnar ilçesinde inşa edilen ve Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali için çalışmalar devam ediyor.

​Mersin’in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) 3. ünitesinin ek güvenlik sisteminin ana unsurlarından kor tutucu, santral sahasına ulaştırıldı.

Akkuyu Nükleer AŞ’den yapılan açıklamaya göre, gemiyle Doğu Kargo Terminali’ne getirilen kor tutucu, 3. ünitenin reaktör şaftındaki tasarım konumuna yerleştirildi.
Kor tutucunun, 3. ünitenin reaktör binasında kurulan ilk büyük ekipman olduğu belirtildi.

Kor tutucunun özellikleri

Çelikten yapılmış koni biçiminde bir tank olan kor tutucunun gövde yüksekliği 6,14 metreyi, çapı 5,83 metreyi, ağırlığı ise 144 tonu buluyor. Acil bir durumda eriyik çekirdek parçalarını güvenilir şekilde hapseden kor tutucu, bu parçaların reaktör binasının dışına sızmasını engelliyor.

Santralin çalışması sırasında içi özel dolgu malzemesiyle doldurulan kor tutucu, bu malzemeyle etkileşimden ortaya çıkan aktif bölümün eriyiğinin bir kısmının kaybolmasını sağlıyor.

İLKHA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


Belediye Haber | Haber Faktör | Tanıtım Yazısı | Kavacık Arçelik Servisi | Arçelik servisi | ekonomi haberleri | Gazete Teknoloji |
Link Kodu Ekle