İl sayısı 100 olacak sözüm yanlış anlaşıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, “Türkiye’nin il sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat’ımızı da bu şehirlerarasına alacağız.” sözünün yanlış anlaşıldığını savundu.

“Kültürel Etkileşim ve Yöresel Yemekler ile Zanaatkar Eller Ahlât’ta” etkinliklerinde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, “Cumhurbaşkanımızın beraber verdiği kararla Türkiye’nin il sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat’ımızı da bu şehirler arasına alacağız. Buna da bürokrasi olarak hazırlıklı olalım.” dedi.

Demiröz’ün bu açıklamasının ardından birçok haber sitesi il olabilecek ilçeler ile ilgili üst üste haberler yapmaya başladı.

“Siverekliler: Vaat ve söz değil, icraat istiyoruz”

Yıllardır il olma mücadelesi veren ve bu amaçla dernek bile açan Siverekliler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısının sözlerini inandırıcı bulmadıklarını açıkladılar.

İlçede yayın yapan bir haber sitesinde yapılan açıklamada, ” Bu açıklamanın ardından il yapılacak ilçe isimleri havada uçuşmaya başladı. İl yapılacak ilçeler arasında her zaman olduğu gibi Siverek’in de ismi geçmeye başladı. Siverekliler olarak ülkenin çok zor şartlardan geçtiği bir dönemde il sayısının artırılması ile ilgili bir çalışmanın olacağına inanmıyoruz. Siverekliler olarak il konusunda verilen vaatleri samimi bulmuyoruz, verilen vaatleri oyalama ve yüz binlerce Sivereklinin umutları ile oynama olarak yorumluyoruz. İl konusunda vaat ve söz değil, icraat istiyoruz.”

“İl sayısı 100’e çıkacak açıklamam yanlış anlaşıldı”

Demiröz, Ahlat’taki konuşmasının basında geniş yer tutması üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak konuşmasının yanlış anlaşıldığını savundu.

Demiröz, “Bugün Ahlat’ta yaptığım konuşma, bazı yayın organlarında ‘İl sayısı 100’e çıkarılacak.’ şeklinde yanlış yansıtılmıştır. Bu hususta verilmiş bir karar yoktur. Oysaki konuşmamda; ‘Türkiye’nin şehir sayısının 100’e çıkarılması halinde Ahlat’ın bunların arasında yer alacağı temennisidir.” diyerek açıklamasının yanlış anlaşıldığını savundu.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın