Yolcu360 Çalışanlarıyla Ortak Oldu

Araç kiralamayı herkes için kolay ve ulaşılabilir hale getiren Yolcu360, bir dünya şirketi olmak için belirlediği ‘Unicorn’ olma hedefine kararlılıkla yürüyor. Yolcu360 CEO’su Umut Yıldırım, noter huzurunda gerçekleşen özel bir törenle, aktif çalışan tüm ekibine şirketin hisselerini dağıttı. Umut Yıldırım, şirketin hayallerine zaten ortak olan Yolcu360 çalışanlarının, artık tüm hedeflerin de ortağı olduğunu ve elde edilen misafir mutluluğunun böyle bir ekibin yüksek performansı sonucu gerçekleştiğini ifade etti.

 

Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketi Yolcu360, her sene düzenlediği şirket etkinliğinde bu seneye özel noter huzurunda bir tören organize ederek tüm çalışanlarına bugünkü değeri 50 Milyon TL’yi geçen hisse paylarını dağıttı. Tüm çalışanların katıldığı törende Yolcu360 CEO’su Umut Yıldırım; 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle tüm çalışma arkadaşlarının şirkete ortak konumuna geçtiklerini ve bu kararın Yolcu360’ın şirket kültürünün ve inandıkları değerlerin bir sonucu olduğunu söyledi. 

Gerçekleşen etkinlikte konuşan Yıldırım, “Silikon Vadisi’nde girişimciliği tecrübe etmiş biri olarak şunu çok iyi biliyorum; eğer mutlu olmak istiyorsak yaptığımız işin bir anlamı ve bir değeri olmalı. Kazandığımız paranın ötesinde bir değerden söz ediyorum. Hisse senedi dağıtmak bir motivasyon hamlesi değil. Çok daha ötesinde bir anlamı var. Çalışanlarımıza diyoruz ki; araç da yol da bizim, bu yolculuk hepimizin. Türkiye’nin insan kaynağı ve teknoloji alanındaki potansiyelini bugüne kadar elde ettiğimiz başarılarla gösterdik; 110’dan fazla ülkede Yolcu360’ı misafirlerimizi buluşturmaya başladık. Bu yıl içinde hayata geçireceğimiz yeni ürünlerimizle de mutluluğumuzu katlayacak başarılar elde edeceğine inanıyoruz. İlgili ekip arkadaşlarımın haftalardır heyecanla hazırlandığı bu özel gün, yeni yolculuğumuzun da ilk adımı oldu” dedi.

Çalışanların şirkete ortak olmasında Yolcu360’a özel model geliştirildi

Umut Yıldırım, çalışanların şirkete ortak olma süreci için kendi geliştirdikleri ve başka şirketlere de ilham olmasını istedikleri yeni bir model hayata geçirdiklerini, bunun için Yolcu360 CPO’su (Chief People Officer – İnsan Kıymetleri Direktörü) Ayşe Kirman liderliğinde finans, hukuk, muhasebe birimleri ve şirket ortaklarının dahil olduğu 6 aylık bir çalışmanın sonucunda yeni modelin ortaya çıktığını ifade etti. Çalışanların Yolcu360’ta geçirdikleri süre, aldıkları görev ve sorumlulukları da dikkate alınarak ve toplamda 4 yıl şirkette çalışma şartı doğrultusunda süreç ilerletildi. Yıldırım, çalışanların yüzde 93’ünün Yolcu360'ın ‘Great Place to Work’ yani harika bir işyeri olduğunu düşündüğünü ve çalışan devir hızının zaten çok düşük olduğunu belirterek, “Misafir mutluluğu saplantımızın karşılığını nasıl aldıysak, yüksek bağlılık oranına sahip olmanın karşılığını da tüm çalışanlarımızla birlikte alacağız” dedi.

Yetenek yönetiminin küresel başarının kilit noktalarından biri olduğuna dikkat çeken Yıldırım, Yolcu360’ın her süreçte olduğu gibi yetenek yönetimi konusunda da özgün ve insan odaklı bir sistem geliştirdiğini söyledi. 2022 itibariyle Yolcu360 ekibine katılan herkesin şirketin ortağı olma şansı olduğunu ve  Yolcu360’ta çalışmak isteyen sayısının her geçen gün artmasından çok mutlu olduklarını, Yolcu360’ın güncel ilanlarını adayların mutlaka takip etmesini önerdiğini de sözlerine ekledi. 

Yolcu360’ın gerçekleştirdiği etkinlikte şirketin en pozitif, en çözüm odaklı, en yaratıcı ve en uzun soluklu çalışanlarına özel ödüller verildikten sonra hisse dağıtım töreni sona erdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın