TÜMKİAD İzmir'in ilk hedefi Tarım Üniversitesi

Tüm Kalkınma ve Girişimci İş İnsanları Derneği (TÜMKİAD) İzmir İl Başkanlığı’nın açılış kongresi yaklaşık bin konuğun katıldığı görkemli bir toplantıyla yapıldı.

Balçova Kaya Termal Otel’de düzenlenen törende konuşan TÜMKİAD İzmir İl Başkanı Başkanı Ahmet Kirazdiken, “Bir tarım kenti olan İzmir’de ilk hedefimiz Tarım Üniversitesi’ni kurmak” dedi.

Tüm Kalkınma ve Girişimci İş İnsanları Derneği’nin (TÜMKİAD) İzmir İl Başkanlığı’nın açılış kongresine, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, TÜMKİAD İzmir İl Başkanı Ahmet Kirazdiken, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun, AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, TÜMKİAD İl Başkanları ile üyeler katıldı.

 

“SEFERBERLİK BAŞLATIYORUZ”

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında TÜMKİAD’ın 42’nci şubesi olmaktan gurur duyduklarını belirten İzmir İl Başkanı Ahmet Kirazdiken, Türkiye’nin en önemli iş dünyası derneği olduklarının altını çizdi.

Kürsüden konuklara seslenen Kirazdiken, “Bugün burada ülkemizde milli bir ekonomik seferberlik başlattığımızı duyurmak istiyorum. Hiç bir siyasi ayrım yapmadan tüm iş insanlarıyla birlikte harekete edecek bir yolculuğu başlatıyoruz” dedi.

İzmir’i sadece yurt içinde değil yurt dışında da etkin bir şekilde tanıtmak için harekete geçeceklerini aktaran Ahmet Kirazdiken, “İhracatçılarımızdan çiftçilerimize kadar her alanda üreticilerimize destek olacağız. Üretim kooperatifleriyle, kadın kooperatiflerinin dünyaya entegre olması için çalışmalar yaparken tarım ve gıda yatırımlarının artması için projeler hazırlayacağız” diye konuştu.

 

KÖY ENSTİTÜSÜ GİBİ ÇALIŞACAK

Ülkemiz için tarımsal kalkınmanın son derece önemli olduğunun altını çizen Başkan Kirazdiken, “İzmir ve Ege Bölgesi’ndeki müthiş verimli topraklarımızın doğru kullanımı ve doğru ürünlerin yetiştirilmesi için Tarım Üniversitesi’ni kurmak istiyoruz. Bu üniversitemiz tıpkı eski dönemdeki köy enstitüleri gibi olacak; normal eğitimlerin yanı sıra, tarım üzerine her türlü ders de yapılacak. Bu üniversitenin ülkemizin tarımsal üretimine ve üreticilerimize önemli katkılar sunacağına inanıyorum” ifadesini kullandı.

 

ACİLEN AÇILMALI

TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu ise derneğin hedefleri arasında Türkiye’deki gençlerin başka ülkelere bel bağlaması olduğunu söyleyerek, bu beyin göçünün engellenmesi gerektiğini açıkladı.

Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Pandemi sürecinde gıdanın ne kadar önemli olduğunu öğrendik. Bu alanda Ege Bölgesi ve İzmir son derece önemli bir konumda. İl Başkanımız Ahmet Kirazdiken’in de ailesiyle birlikte tarım sektöründe faaliyet göstermesi tarım üniversitesi fikrinin de olgunlaşmasını hızlandırdı. Bu ülkenin bir tarım üniversitesine acilen ihtiyacı var. Ancak bu sayede köylerimiz yeniden küllerinden doğacaktır”

 

ÖNCE KÖY ZENGİNLEŞECEK

Böyle bir üniversitenin İzmir gibi Türkiye’nin en verimli topraklarına kurulması gerektiğini kaydeden Genel Başkan Tanrıkulu şunları söyledi: “En zeki öğrencileri ve dünyanın en iyi hocalarını bu üniversitelere getirip hayvancılığı, tarımı öğrettikten sonra o gençlerin de sattığı üründen hak ettiği paralı aldığı zaman o köy o zaman bizim köyümüz olur. Yoksa köyleri zenginleştirmeden şehirleri zenginleştiremezsiniz. Ortak noktamız Atatürk, bayrak ve millet olduğumuz sürece kimse bu ülkeyi geri bırakamaz. Hedefimiz gençlerimizin hayatlarının yok olup gitmesini önlemektir”

Konuşmaların ardından TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, İzmir İl yönetimi birlikte İzmir Şubesi’nin temsili açılış kurdelasını kesti. Başkan Ahmet Kirazdiken, il başkanlığı mazbatasını ise TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu ile TÜMKİAD İstanbul Anadolu Yakası İl Başkanı Enes Selimoğlu’ndan aldı.

Genel Başkan Tanrıkulu, tüm il yöneticilerine de dernek rozetini takarken, gece Anadolu Ateşi dans grubunun gösterisiyle sona erdi.

 

ODALARA GİRİN

TÜMKİAD içinde çok değerli üyeler olduğunu anlatan Tanrıkulu, “Devletin içinde de görev yapmış, ekonomiyi çok iyi bilen üyelerimiz sanayi odaları, ticaret odaları ve esnaf odaları yönetiminde veya meclislerinde mutlaka bulunmalı. Bu odalar için ekipler, isimler bulup çıkaracak ve doğru adayların o odalarda temsilini sağlamalıdır. Ben artık üyelerimizi o koltuklarda, makamlarda görmek istiyorum. Odalardaki 30 – 40 yıllık isimlerin yerine artık yeni isimler gelmeli; değişim yaşanmalı” dedi.

 

TÜM İLÇELERE TEMSİLCİLİK

Farklı sektör temsilcilerinden oluşan geniş bir üye profiline sahip olduklarını kaydeden TÜMKİAD İzmir İl Başkanı Ahmet Kirazdiken de, “TÜMKİAD olarak İzmir’de iş dünyası için dernek bünyesinde 81 ayrı ticari komite oluşturarak farklı sektörlerin nabzını tutacağız. 2024 yılı sonuna kadar İzmir’in tüm ilçelerinde birer temsilcilik açmayı planlıyoruz. TÜMKİAD İzmir İl Başkanlığı olarak Ege Bölgesi’ndeki diğer illerde kurulacak yeni şubelerimizle birlikte yapılanmamızı tamamlamayı hedefliyoruz” bilgisini verdi.

 

TÜMKİAD İzmir İl Başkanlığı Yönetimi Şu İsimlerden Oluşuyor:

Ahmet Kirazdiken – İzmir İl Başkanı, Melike Beşer – Başkan Vekili (Sosyal Kalkınma Başkanı), Av. İhsan Mert Çiftçi – Başkan Vekili (Hukuk ve Siyasi İlişkiler Başkanı), Öztekin Demir – İl Başkan Yardımcısı (İş Dünyası İlişkileri Başkanı), Prof. Dr. Zübeyde Erbayraktar – İl Başkan Yardımcısı (Sağlık Hizmetleri Başkanı), Pınar Demir – İl Başkan Yardımcısı (Teşkilat Başkanı), Berk Yurtçu – İl Başkan Yardımcısı (Tanıtım ve Medya Başkanı), Cihan Duran – İl Başkan Yardımcısı (Kültür ve Sanat Başkanı), Recep Yılmaz – İl Başkan Yardımcısı (Girişimcilik ve Gençlik Başkanı), Erol Üstün – İl Yönetim Kurulu Üyesi (Sanayi Politikaları ve Yatırım Başkanı), Neziha Uzun – İl Başkan Yardımcısı (Küresel İlişkiler Başkanı), Demet Özbüker – İl Başkan Yardımcısı (Halkla İlişkiler ve Üye İlişkileri Başkanı), Baha Eren – İl Yönetim Kurulu Üyesi (Enerji, Çevre ve İklim Değişikliği Başkanı), Mehmet İhsan Çamlı – İl Yönetim Kurulu Üyesi (Teknoloji ve Bilişim Başkanı), Mali Müşavir Volkan Soyaşçı – Yönetim Kurulu Üyesi (Ekonomi ve Finans Başkanı), Erhan Sağınç – İl Yönetim Kurulu Üyesi (Tarımsal Kalkınma ve Gıda Hizmetleri Başkanı), Yeminli Mali Müşavir Erbay Aksoy – Yönetim Kurulu Üyesi (İdari ve Mali İşler Başkanı), Ecem Sarı – Yönetim Kurulu Üyesi (Etkinlik ve Organizasyonlardan Sorumlu), Ozan Yüksel – Yönetim Kurulu Üyesi Cem Cengiz – Yönetim Kurulu Üyesi, Fahri Yılmaz – Yönetim Kurulu Üyesi

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın