Tanıtım Yazısının Avantajları Nelerdir?

Güçlü bir link ağının oluşmasında önemli katkı sağlayan tanıtım yazıları, hemen hemen tüm web sitelerin başvurduğu bir backlink almayöntemidir. Popüler bir web sitesinin hizmetlerinizi anlatan bir tanıtım yazısı yayınlaması ve anahtar kelimeler aracılığıyla sitenize link çıkışı sağlaması site otoritesini artıran önemli bir sistemdir. Tanıtım yazısı üzerinden beklenen sonuçları elde edebilmek için ise öncelikle site içi SEO’ya önem verilmelidir. Ardından sitenizin hizmetlerine uygun popüler blog sitelerinden veya haber sitelerinden backlink alma, sitenizin organik trafiğinin yükselmesini sağlar.

Kaliteli Bir Tanıtım Yazısı Nasıl Olmalı?

Backlink alma yönteminden avantaj sağlayabilmeniz için öncelikli olarak tanıtım yazınızın kaliteli olması gerekir. Peki bir tanıtım yazısı nasıl kaliteli olur? Öncelikle sitenizde sunduğunuz hizmetlere ve ürettiğiniz içeriklere siz hakim olduğunuz için tanıtım yazısı sizin kaleminizden çıkabilir. Bunun dışında sitenizi ve içeriklerinizi inceleyen bir yazara ücretli olarak da tanıtım yazısı yazdırabilirsiniz.

Tanıtım yazısının kelime sayısı ise ne çok fazla ne de çok az olmalıdır. Kaliteli bir tanıtım yazısı web site hakkında yeterli açıklama içerecek şekilde 150-300 kelime aralığında olmalıdır. Çok uzun cümleler ve detaylı anlatım okuyucuyu sıkabileceğinden web site hakkında açıklama yaparken oldukça açık ifadeler kullanılmasına dikkat edilmelidir. Bunun yanında metin içerisinde kullanılan alt başlıklar ve anahtar kelimelerin aranma sıklığı da dikkat edilmesi gereken belirleyiciler arasında yer alır.

Tanıtım Yazısı Alt Başlıkları Nasıl Belirlenir?

Tanıtım yazısında konu bütünlüğünün sağlanabilmesi ve okuyucuların firma hakkında en iyi şekilde bilgi sahibi olabilmesi için alt başlıklar doğru bir şekilde seçilmelidir. Öncelikle firma tarafından sunulan bir ürün açıklanıyorsa eğer müşterilerin o ürüne dair merak edebileceği detaylar alt başlıklarda ilgi çekici şekilde yazılır. Ayrıca tanıtım yazısı uzunluğuna göre çeşitli alt başlık kullanımına önem verilmelidir. Uzun uzun cümleler ve satırlarca paragraf oluşturmamaya özen gösterilmelidir.

Bu Haberi Paylaşın