Şefkat Eli Derneği Kimdir Çalışmaları Nelerdir?

Şefkat Eli derneği 2010 yılında çalışmalarına başlayan ve 2017 yılında da resmen kurulan gönüllülük esasları ile çalışmalarını sürdüren bir dernektir. Yardıma muhtaç insanların hayatlarının kolaylaştırılması adına faaliyet gösterir. Temiz suya ihtiyaç duyulan bölgelerde su kuyusu açma çalışmaları bulunur. Yardım etme konusunda din, dil, ırk ayrımı yapmadan ihtiyacı olan herkese yardım eder. Böylece farklı coğrafyalarda yaşayan yardıma muhtaç insanların hayatını kurtarmak adına çalışmalarını sürdürür.

Şefkat Eli derneği sel, zulüm, savaş, deprem, açlık, susuzluk gibi sorunlarla mücadele eden insanlara yardım ulaştırır. Burada gönüllülük esası ile yapılan yardımlarda hiçbir karşılık beklenmez. Merkezi İstanbul’da olan bu dernek ilk kurulduğu zamanlarda yardım imkanları kısıtlı olsa da günümüzde pek çok alanda yapmış olduğu yardımlar ile adından söz ettirir.

Şefkat Eli Derneğinin Faaliyet Alanları Nelerdir?

Şefkat Eli Derneği kurumsal anlamda uzun yıllardır yardım amacıyla hizmet veren bir dernektir. Dernek yardımlarını 12’den fazla ülkeye ulaştırmıştır. 20’den fazla bölgede de yardım çalışmaları gerçekleştirilir. Şefkat Eli dul, mazlum, yetim, öksüz, engelli, kimsesiz kişilere gerekli yardımları yapar. Adak kurbanı da bu yardımlar arasında yer alır.

Diğer yardımlar ise iftar, fitre, zekât, fidye bağışları, gıda paketi yardımları, kurban bağışı, giyim yardımları, süt veren keçi yardımları, ekmeklik un, su kuyusu, bisiklet, büyük külliye projeleri, Kur’an-ı Kerim bağışı, Şefkat evi projeleri şeklindedir. Dernek her zaman yardıma muhtaç insanlara yardımcı olduğu için her sene faaliyetlerine yenileri de eklenir.

Şefkat Eli Derneği Çalışmalarını Nasıl Yürütür?

Şefkat Eli Derneği toplanan yardımlar ve gönüllü faaliyetleri ile çalışmalarını sürdürür. Dernek ilkeleri doğrultusunda uzun yıllardır çalışmalarını sürdürmektedir. Yardımlaşma ve iyilik konularında öncü olan dernek, yardıma ihtiyacı olan kişiler ile yardım yapan kişiler arasında köprü olma görevini üstlenir.

Şefkat Eli derneği gerçekleştirdiği projeleri ile de sık sık adından söz ettirir. Bunun yanında çalışmalarını ayrımcılıktan uzak bir şekilde ihtiyacı olanlara ulaştırır. Faaliyetlerinde her zaman çalışmalarını şeffaflık ilkesini ile sürdürür. İnsanların mutlu ve adil bir yaşam sürmesi adına çalışmalar gerçekleştirir. Mazlumların seslerini dünyaya duyurmasına yardımcı olur.

Daha detaylı bilgi için www.sefkateli.org.tr adresinden veya 444 33 50 iletişim numarasından derneğe ulaşabilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın