Tahıl koridorunun işleyişine ilişkin yol haritası için gözler dörtlü zirvede

Ukrayna’daki tahıl stoklarının küresel pazarlara ulaşmasını sağlamak amacıyla yapılacak 4’lü toplantının bu hafta gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler’in yer alacağı toplantının bu hafta gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Küresel gıda krizini çözmek için Ukrayna’daki tahıl stoklarını küresel pazarlara taşıyacak mekanizma oluşumunda gözler 4’lü toplantıya çevrildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu konuda Birleşmiş Milletler, Ukrayna, Rusya ile temastayız. Çarşamba günü sayın Lavrov bir heyetle beraber bu konularla da konuşmak üzere Ankara’ya geliyor. Değerli dostum Kuleba ile sürekli temas halindeyiz.” dedi.

Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler yetkililerinin katılacağı toplantının bu hafta gerçekleşeceği bildiriliyor. Rusya’dan gelecek yanıt sonrası, 4’lü toplantı için tarihin kesinleşeceği belirtiliyor. Toplantıya ev sahipliğini ise İstanbul’un yapması planlanıyor.

Rusya ile mutabık kalınması halinde “tahıl koridoru”nun işleyişine ilişkin yol haritasının hızlı bir şekilde hayata geçeceği belirtiliyor. Tarafların İstanbul’da bir araya gelerek yol haritasının detaylarını ele alması bekleniyor.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın