SIBUR, Rus şirketlerinin ESG derecelendirmesinde liderler arasında

Moskova, Rusya – 26 Eylül 2023 – Derecelendirme kuruluşu NCR ve RBC tarafından yayınlanan Rus şirketlerine yönelik ESG derecelendirmesine göre SIBUR, mümkün olan en yüksek kategorideki derecelendirmeyle en üst sıradaki şirketler arasında yer aldı.

NCR Genel Müdürü Andrey Piskunov yaptığı açıklamada, “SIBUR, ESG derecelendirmemizde bir kez daha önde gelen şirketler arasında yer alıyor. Geçen yıldan edindiğimiz deneyimlere dayanarak bu yıl metodolojimizi geliştirdik. Finans sektöründe yer almayan şirketler için çevresel bileşeninin ağırlığı, şirketin çevre üzerindeki etkisine bağlıdır. Çevresel bileşen aynı zamanda şirketin çevreyi koruma çabalarının yanı sıra çevre projelerine ve çevre teknolojilerine yaptığı yatırımları da dikkate alıyor. Derecelendirmeye katılım, şirketlerin ESG ilkelerine olan bağlılıklarını vurgulama ve tüm paydaşlara açıklıklarını göstermelerine olanak tanıyor” diye konuştu.

SIBUR Sürdürülebilirlik Direktörü Maxim Remchukov ise şunları söyledi: “ESG derecelendirmesindeki lider konumumuz, sürdürülebilirlik gündeminin uygulanması konusunda hız kesmediğimizi gösteriyor. Bu yılın ilkbaharında, başta üretim tesislerimizin çevresel etkilerini azaltmak olmak üzere, belirttiğimiz bazı hedeflerimize planlanandan önce ulaşmayı başardığımız için sürdürülebilirlik stratejimizi güncelledik. Şirketin tüm varlıklarına gerekli özeni göstererek ek yükümlülükler üstlendik. Niceliksel ölçümler de dahil olmak üzere tüm önemli sonuçlarımız web sitemizde, entegre yıllık raporumuzda kamuya açıktır. Stratejik gözetimin Yönetim Kurulu düzeyinde gerçekleştirilmesi, bu konunun hissedarlar açısından da öncelikli bir konu olduğunu ifade etmektedir.”

 

SIBUR HAKKINDA

SIBUR, Rusya’nın en büyük entegre petrokimya şirketidir ve yaklaşık 50.000 çalışanıyla en hızlı büyüyen küresel petrokimya oyuncularından biridir. Şirketin benzersiz dikey entegre iş modeli, 100 ülkede inşaat, enerji, kimya ve diğer endüstrilerin yanı sıra tüketim malları ve otomotiv endüstrilerinde kullanılan son derece rekabetçi ürünler sunmasına olanak tanıyor.

SIBUR, petrol ve gaz çıkarma yan ürünlerini değerli petrokimya ürünlerine dönüştürerek yakılmasından kaynaklanan CO2 emisyonlarının azaltılmasına yardımcı olmaktadır.

Bu Haberi Paylaşın