Sade Tahin Helvası Faydaları

Tarihi asırlar önceye dayanan, Türk sofralarının geleneksel tadı sade tahin helvası, günümüzde halen her öğün kendine yer bulmaya devam ediyor. Kahvaltılardan ikramlıklara, farklı tatlılardan yeni lezzet yorumlarına kadar pek çok tarifle damaklarımızı şenlendiren sade tahin helvasının güçlü besin değerleri sayesinde faydaları saymakla bitmiyor.

Osmanlı’nın Helva Geceleri geleneğiyle günümüze kadar uzanan sade tahin helvasının ana malzemesi olan tahin yüzde yüz susamdan elde edildiği için son derece önemli bir gıda olarak mutfaklarda yerini alıyor. Hemen her öğünde tüketilmeye uygun olan sade tahin helvası, Tarihi İnanç Fırının spesiyallerinden biri olarak da tüketicilerin öncelikli siparişleri arasında bulunuyor.

Günlük enerji ihtiyacının önemli kısmını sağlayan sade tahin helvası, sabah öğünlerinde tüketildiğinde gün boyu tokluk hissi veriyor. Sade tahin helvası, vücudun ihtiyacı olan kalsiyum, potasyum, demir gibi önemli mineralleri, yüzde yüz susamdan elde edilmesi nedeniyle besin içeriğinde taşırken aynı zamanda tatlı ihtiyacını da en sağlıklı ve en tatmin edici şekilde karşılamaya da yardımcı oluyor.

Sade tahin helvası, isteğe bağlı olarak doğrudan tüketilebileceği gibi, fırında süt ile pişirilerek ya da farklı tariflerde yer alarak da tüketilebiliyor.
Her yaştan bireyin tüketimine uygun olan sade tahin helvası, özellikle çocukların gelişimi boyunca tüketilmesi yararlı bir besin olarak kabul ediliyor. Diğer taraftan şeker hastalığı olmayan yaşlı bireyler de günlük enerji ve protein ihtiyacı için sade tahin helvasını özellikle kahvaltı sofralarında tüketilmesi öneriliyor.

Kemikleri güçlendiren, bağırsak sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olan besleyici özelliğe sahip sade tahin helvası, emziren anneler için süt yapıcı özellik de taşıyor.

Sade tahin helvası, Tarihi İnanç Fırını’nın özel reçetesiyle içeriğinde yer alan tahin ve pekmez kadar az şeker ve katkı maddesiz özelliğiyle protein, demir, kalsiyum gibi önemli minerallerin yanı sıra A vitamini ve C vitaminler bakımından da güçlü bir besin kaynağı görevi görüyor.

Karbonhidrat, lif, protein, yağ, potasyum, kalsiyum ve demir mineralleri bakımından zengin sade tahin helvası, 25 gramında yaklaşık 140-150 kalori taşıyor. Günlük olarak 25 ila 50 gram tüketilmesinin yeterli olacağı sade tahin helvası, çocukların beyin ve kemik gelişimini de destekliyor.

Kalori değeri yüksek olan sade tahin helvası, damak zevkine göre doğrudan ya da farklı tariflerde kullanılarak tüketilebilyor. Yüzde yüz yerli susamın çekilmesiyle elde edilen doğal tahin, İnanç Fırın’ın özel reçetesi ve el değmeden hazırlanan tarifiyle sade tahin helvası haline geliyor.

Tarihi İnanç Fırını’nın yüzde yüz doğal ve yerli tahinden imal ettiği sade tahin helvası pekmezi, farklı gramajlardaki paketlerde en hijyenik ve en güvenli şekilde Türkiye’nin her noktasına online siparişler ile tüketicilere ulaşıyor. Tarihi İnanç Fırını’nın tüm şubelerinden kolaylıkla satın alınabilen sade tahin helvası, Kakaolu tahin helvası ve fıstıklı tahin helvası siparişlerinizi ayrıca online şubesi www.inancfirin.com.tr adresinden de bir tıkla hemen sipariş edilebiliyor.

Bu Haberi Paylaşın