Raif İnan: Trabzon-Rize Tam Entegre Atık Bertaraf Tesisi Avrupa’da Bir İlk Olma Özelliğine Sahip!

Raif İnan geliştirdikleri gazlaştırma teknolojisini enerji üretimi kapsamında farklı projelere uygulamaya devam ediyor. Enerji üretimi alanındaki potansiyeli değerlendirmeye odaklandıklarını dile getiren Raif İnan, biyokütle ve atık kaynakların kullanımı sayesinde tüketilen enerjinin 8 misli fazlasını üretmenin mümkün olduğunu belirtiyor.

Raif İnan, Trabzon-Rize Tam Entegre Atık Bertaraf Tesisi projesinin detaylarına ve avantajlarına ışık tuttu. Avrupa’da bir ilk olma özelliği taşıyan çalışmanın tüm dünyada başarılı örneklerini çoğaltmayı hedeflediklerini belirten İnan, gazlaştırma teknolojisinin global çapta 6 projeye uygulandığının altını çizdi.

  1. Raif İnan Biyokütle ve Atık Kaynakların Kullanımı ile Tüketilen Enerjinin 8 Misli Fazlasının Üretilebileceğini Belirtti!

Prof. Dr. Murat Doğru ve M. Raif İnan, Biyokütle ve Atık sektörüne yaptıkları teknoloji yatırımıyla bu alanda dünyada öncü çalışmalara imza attıklarını belirtiyor:

“Geliştirdiğimiz Biyokütle ve Atık Gazlaştırma Teknolojisi atıktan enerji üretimindeki potansiyeli değerlendirmeye odaklandık. Dünyaya baktığımızda, bütün biyokütle ve atık kaynakları kullanılsa, şu an tükettiğimiz enerjinin 8 misli fazlasının üretilebileceğini görüyoruz.

İşte bu noktada, geliştirdiğimiz teknolojiyi global çapta 6 projeye uyguladık. Öncü bir uygulamasını ise Türkiye’de Trabzon’da hayata geçirdik. Gazlaştırma teknolojisinin uygulandığı Trabzon-Rize “Tam Entegre Atık Bertaraf Tesisi” Avrupa’da bir ilk olma özelliğine sahip. Amacımız bu öncü teknoloji ile tüm dünyada başarılı örnekleri çoğaltmak.”

Bu Haberi Paylaşın