Meme Büyütme

Meme büyütme kadınların en fazla tercih ettiği estetik müdahalelerden biridir. Meme büyütme hakkında merak edilenleri Quartz Klinik doktorları sizler için açıklıyor.

Meme büyütme kadınların daha özgüvenli olmasını, kendilerini daha çekici ve kadınsı hissetmelerini sağlamaktadır. Göğüs estetikleri günümüzde en fazla yaptırılan operasyonlar arasında yer almaktadır. Genetik nedenlerden dolayı çoğu kadında küçük göğüs boyutları, meme şekil bozuklukları, sarkma gibi sorunlar görülebilmektedir. Göğüslerin şekilleri ilerleyen yaş, doğum, emzirme, hızlı kilo alıp verme gibi nedenlerden dolayı değişmektedir. Genellikle bu nedenlerden dolayı ortaya meme sarkması sorunu çıkmaktadır. Meme sarkması küçük göğüslerde çok problemli bir görüntü yaratmazken büyük göğüsler de tam tersi duruma neden olur. Büyük göğüslerin sarkması ile birlikte şekil bozukluğu iyice kendini belli eder. Küçük göğüslerde hem sarkmayı toplamayı hem de meme büyütme işlemi aynı operasyon ile yapılabilmektedir.  

Küçük göğüsler çoğu kadının ortak problemidir. Küçük göğüslü olmak ise artık eskisi gibi kader değildir. Estetik müdahaleler ile istediğiniz meme boyutunu kavuşmak kolaydır. Meme büyütme işleminde kullanılan farklı yöntemler bulunmaktadır. Meme büyütme silikon implant ve yağ enjeksiyonu ile yapılmaktadır. Meme büyütme için memeye silikon implant takma yönteminde protez cerrahi olarak küçük bir kesiden yerleştirilir. Yağ enjeksiyonunda ise sadece enjeksiyon işlemi yapılmaktadır. Daha detaylı olarak bahsetmek gerekir ise; 

Silikon Meme Protezi

Meme büyütme de sıkça protez kullanılır. Farklı protez çeşitleri bulunmaktadır. Protez çeşitleri yuvarlak ve damla olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bu iki protez çeşidinden hangisinin kullanılacağı hastanın meme yapısına göre seçilmektedir. Meme büyütme ameliyatı anestezi altında yapılır. Meme protezinin memeye yerleştirme aşamaları; 

  • İlk olarak hastaya genel anestezi uygulanır. 
  • Sonrasında memenin uygun olan yerinden kesi atılır. Bu uygun yer meme altı, meme ucu çevresi veya koltuk altı bölgesidir. 
  • Kesi atıldıktan sonra implant doğru ve dikkatli bir şekilde memeye yerleştirilir. 
  • Yerleştirme işlemi tamamlandıktan sonra dikiş atılır. 
  • İşlem sonrasında doğal bir görünüm elde etmek ve dikiş izinin belli olmaması için biz genellikle kesit atma yerini meme altı olarak seçiyoruz. Meme altı çizgisinden atılan kesit iyileşme döneminde bu çizgi ile birleşiyor. Bu da ortaya doğal bir görünüm çıkarıyor.
  • Ameliyat sonrası hastayı ilk gün kontrol altında tutuyoruz. 

Başarılı bir meme büyütme ameliyatı kadar iyileşme döneminin de doğru geçirilmesi önemlidir. İyileşme döneminde ilk günler duş almamanız gerekir. Meme üstü uyumamanız, size önerdiğimiz sütyeni kullanmalısınız. Memeye darbe almamanız, dikişler için pansuman yaptırmanız önemlidir. Ameliyat sonrasında iyileşme dönemini doğru tamamladığınızda günlük hayata dönmeniz daha kolay ve hızlı olacaktır. Protez ile yapılan meme büyütme ameliyatları uzun yıllar etkisini korumaktadır. Bu süreç protezin kalitesini bağlı olarak da değişkenlik gösterebilmektedir.

Memeye Yağ Enjeksiyonu

Yağ enjeksiyonu ile elde edilen sonuçlar daha doğaldır. Fakat ortaya çıkan görüntü istenilen büyüklüğü sağlayamayabilir. Yağ enjeksiyonunda hastanın vücudunda fazla yağlı olan bölgeler belirlenir. Genellikle basen, kalça, göbek bölgeleri yağ enjeksiyonu için uygun kaynak alanlardır. Bu bölgelerden yeterince yağ alınır. Sonrasında alınan yağ göğüslere enjekte edilir. Yağ enjeksiyonunda ortaya çıkan sonuçlar protez kadar belirgin değildir. Ayrıca zamanla memeye enjekte edilen yağ miktarında kayıp olacaktır. Göğüslerin çok küçük ise bu yöntem sizi memnun etmeyebilir. 

Meme Büyütme Fiyatları

Meme büyütme fiyatları birçok etkene bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Hangi yöntem ile meme büyütme işleminin yapılacağı, hangi kalitede protez kullanılacağı, işlemi yapacak olan doktorun tecrübesi, klinik donanımı, aynı anda meme dikleştirme işleminin yapılıp yapılmayacağı gibi konular fiyatı etkilemektedir. Biz hastalarımıza en doğru fiyat bilgisini her zaman fiziki muayene sonrasında veriyoruz. İlk olarak hastayı muayene ediyoruz. Sonrasında yapılacak işlemleri anlatıyoruz. Protez mi yoksa enjeksiyon mu daha uygun belirliyoruz. Tüm bunlardan sonra hastaya net bir fiyat bilgisi veriyoruz. 

Meme büyütme fiyatları konusunda dijital kanallar yolu ile bilgi vermek maalesef yasal değildir. Sağlık Bakanlığının kuralları gereği dijital kanallar da sağlık işlemleri ile fiyat bilgisi paylaşmıyoruz. Fiyat konusunu etkileyen kıstaslar yer almaktadır. Bu kıstaslar estetiğinizi yapacak olan doktorun başarısına, kliniğin sahip olduğu teknolojik donanıma, hangi yöntem ile Meme büyütmenin yapılacağına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Quartz Clinique ‘te hizmet kalitemiz ve hasta memnuniyetimiz en üst seviyededir. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal olmadığı için Meme büyütme uygulaması için Quartz Clinique 0212 241 46 24 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak Meme büyütme estetiği hakkında bilgi alabilirsiniz.

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique

Bu Haberi Paylaşın