Yılın En İyi Davetiye Modelleri

Davet kelimesi Arapça bir kökene sahiptir. Türkçede karşılığı ise “çağrı için” şeklindedir. Davet kökünden üretilen davetiye sözcüğünün anlamı bir toplantıya, mekana ya da farklı organizasyonlara çağrı mektubu olarak tanımlanmaktadır. Davetiyeler belli bir takım kurallar gözetilerek oluşturulur. Bunlar anlatım bozukluğu olmayan bir dil, eksiksiz imla kuralları ve doğru bilgilerdir ancak bir davetiyenin etkili olabilmesi için yalnızca bunlar yeterli değildir. Doğru renk ve desenin yanı sıra organizasyona uygun model seçimi de yapılması gerekir. Davetiye denilince akla ilk gelense genellikle düğün davetiyeleri olmaktadır.

Düğün Davetiyeleri Oluşturulurken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kuralına uygun olarak dizayn edilen bir düğün davetiyesi okuyucusunu sıkmaz. Başarılı bir düğün davetiyesi hazırlamak içinse uyulması gereken bir takım kurallar vardır. İlk olarak davetiyede anlaşılır ve yalın bir dil kullanılmalıdır. Bu hem okuyucunun sıkılmasını hem de söz kalabalığını önleyecektir. Organizasyonun düzenleneceği zaman ve mekanın karşıdaki kişiye eksiksiz bir şekilde aktarılması davetiyenin başarılı olabilmesi için en önemli unsurlardan bir tanesidir. Düğün için seçilen adresin bulunması zor bir yerde olması durumunda kısa bir yol tarifi ya da telefon numarası da davetiyeye eklenebilir. Çarpıcı bir çağrı metni de davetiyeler için olmazsa olmazlardan bir tanesidir. Söz konusu metinler genellikle çiftler tarafından da oluşturulmakla beraber hazır olanlar arasından da seçimler yapılabilir.

Davetiye Çeşitleri Nelerdir?

Davetiye konusunda her ne kadar düğün davetiyeleri en bilinenleri olsa da hemen her organizasyon için davetiye hazırlanabilir. Temelde çok ortak noktası olmakla ve aynı amaca hizmet etmekle beraber düzenlenecek olana törene göre bir takım farklılıklar kaçınılmazdır. Davetiyelerin çeşitleri ve özellikleri aşağıda belirtildiği şekildedir;

Düğün Davetiyesi: Bu tarz davetiyeler çiftler tarafından ortak zevkler gözetilerek seçilir. İçerisinde düğünün adres ve zamanı açık bir şekilde belirtilir; bunun yanı sıra günün anlam ve önemine binaen çağrı metni de yer alır.

Nişan Davetiyesi: Nişana özel olarak tasarlanan bir davetiye sektörde bulunmaz. Çiftler nişan törenleri için genellikle düğünde kullanılan davetiye modelleri arasından seçim yaparlar. Bunun yanında bazı adaylar düğün ve nişan tarihlerini tek bir davetiyede birleştirme yolunu da tercih etmektedir.

Kına Davetiyesi: Nişan davetiyesinin aksine birçok farklı modeli bulunur. Genellikle düğün davetiyeleriyle dağıtılmakla beraber ayrı ayrı dağıtılması da tercih edilebilir.

Sünnet Davetiyesi: Toplumumuz tarafından oldukça kutsiyet atfedilen sünnet merasimleri için özel olarak tasarlanmış modeller bulunmaktadır. Çarpıcı çağrı metinleri ile süslenen davetiyeler çocuk küçükse genellikle anne baba tarafından seçilmekle beraber, çocuğun büyük olması durumunda kendisi tarafından da kararlaştırılabilir.

Farklı zamanlarda, farklı organizasyonlarda gerekebilen davetiye modelleri için Nisa Davetiye’yi tercih edebilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın