Et ve Süt Kurumu (ESK), kırmızı et endüstrisiyle uğraşan firmalara kesimlik sığır satışı yapacağını açıkladı.
ESK’nin internet sitesinde yapılan duyuruya göre, et piyasasını düzenleme görevi çerçevesinde şarküteri üretimi yapan firmalara, etçi ve kombine ırklardan gelen ortalama 700 kilogram canlı ağırlığındaki kesimlik sığırlar satılacak.
Büyükbaşların teslimatı Derince-Bandırma Limanı’nda gerçekleşecek ve teslimattan sonra üç gün içinde ESK personeli gözetiminde kesim yapılacak.
Başvurular 27 Aralık 2023 ile 8 Ocak 2024 tarihleri arasında Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’ne yapılacak.
Açıklamada, elde edilecek karkas etlerin fiyatlarına ilişkin şu bilgilere yer verildi:
“Kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkasların (sakatat, deri ve yan ürünler dahil) canlı kilogram satış fiyatı 130 lira + KDV’dir. Kurumumuza ilk defa canlı kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkas (sakatat, deri ve yan ürünler dâhil) satın alma başvurusunda bulunan firmalar, satış usul ve esaslarında belirtilen tüm evrakları eksiksiz ve imzalı bir şekilde teslim edecektir. Kurumumuzdan daha önce canlı kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkas satın alan firmaların ise halihazırdaki evrakları incelenecek olup, dilekçe ile başvuruda bulunmaları yeterli olacaktır.” (İLKHA)
1
Yabancı ilgisini üzerine çeken yerli hisseler
63800 kez okundu
2
15 hisse hedef fiyatını yükseltti
11667 kez okundu
3
RE/MAX Tower 2026’ya “Sağlam Sistem – Sağlıklı Büyüme” Vizyonuyla Giriyor
7062 kez okundu
4
Ramazan öncesi hurma fiyatları açıklandı: Kilosu 190 TL’den başlıyor
5530 kez okundu
5
Yeni Alınan Buzdolabı Kaç Saatte Soğutur?
4856 kez okundu