Erkek Pantolon Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Erkek giyimin en önemli parçalarından biri olan pantolonlar, hem spor giyime hem de klasik çizgiye yakın modelleri ile tercih ediliyor. Erkek pantolon seçimi bu anlamda çok geniş bir skalaya sahip ve herkese hitap eden modeller var. Keten pantolon, süet pantolon gibi farklı seçimler sunan erkek pantolon modelleri içerdiği modellere, kalıplara göre de çeşitleniyor. Peki erkek pantolon modelleri satın alırken nelere dikkat edilmeli? Dört mevsim tercih edilen ve olmazsa olmaz bir parça olan pantolonlarda önemli olan konulara bakalım.

Spor mu, Klasik mi?

Erkek giyimde, mevsim şartlarına göre ya da bulunacağınız ortama göre farklı seçenekler öne çıkabiliyor. Ancak sorulacak ilk soru spor mu yoksa klasik bir giyim mi olmalı. Spor giyim modelleri daha rahat kesimler içeren seçenekler, buna karşın klasik giyim modelleri de iş ortamlarına ya da davetlere, özel günlere hitap eden modeller sunuyor. Klasik giyime hitap eden pantolonlarda renk skalası daha çok siyah ve griye hitap ederken spor giyim ürünlerinde beyaz ve krem tonları hakim olabiliyor. Klasik pantolonların her ne kadar özel günler parantezinde bir seçim alanı olsa da artık spor giyim modeller de iş yerinde ya da günlük planlarda tercih edilebiliyor. Bu anlamda hem düz modeller, hem de çeşitli detaylar barındıran alternatifler erkeklerce tercih ediliyor.

Erkek Pantolonda Hangi Tarz?

Kumaş kalitesi, erkek pantolon modellerinde en önemli konu. Tarzı size hitap eden ve bedeninize uygun bir modeli uzun yıllar boyunca kullanabilme avantajınız söz konusu. Bunun için de en iyi tarzı keşfetmeniz gerekiyor. Rahat kalıplara sahip ve her türlü giyime hitap eden, gömlek ve ceket gibi popüler parçalarla uyum içinde kullanılabilen modellerde ekose, saten ve klasik pantolonlar ilgi görüyor. Buna ek olarak bedene göre pantolon seçiminde dikkat edilecekler de söz konusu. Vücut yapınızı öne çıkarmak istediğiniz bir kombinde, slim fit pantolon ya da süper slim fit modelleri değerlendirebilirsiniz. Gömleğinizin kalıbı ile uyumlu olduğunda, erkek pantolonlarda slim fit tarzı çok popüler. Buna ek olarak büyük beden pantolon modelleri de rahat kalıpları ile adından söz ettiriyor. Erkek pantolon seçenekleri arasında yer alan keten pantolonlar, hem dar kalıp hem de büyük beden pantolonları sunmasıyla öne çıkıyor.

Hangi Renk Pantolon?

Erkek pantolon seçiminde, birçok kişinin en kararsız kaldığı konu renkler. Pantolonlar gardıroplarımızda genellikle tüm kıyafetlerimizle uyum sağlaması adına farklı renklerle yer alıyor. Bir nişana giderken siyah pantolon tercih ederken, farklı ortamlarda gri ve krem gibi açık renk tonlarında pantolonları kullanabiliyoruz. Renk seçiminde en önemli konulardan biri de tabii ki kombinler. Gömlek, tişört ve ceket gibi pantolon kombinlerinde, dilerseniz renklerle bir kontrast yaratabilir ya da uyumlu bir profil çizebilirsiniz.

Stil sahibi erkeklerin tercihi Kiğılı’da yer alan erkek pantolon modelleri içinde, tarz olarak en çok keten pantolonlar ilgi görürken, kalıp tarafında ise büyük beden pantolon modelleri adından söz ettiriyor.

Bu Haberi Paylaşın