DOĞAL BEBEK MAKARNASI NEREDEN ALINIR?

Hemen hemen herkesin severek yediği makarna, ek gıdaya geçişle birlikte bebeklerin de severek tükettiği bir gıdadır. Bol vitamin ve enerji deposu olan makarna; artık giderek hareketlenen, efor sarf eden bebekler için, enerji sağlayan gıdalardandır.  Kan şekeri seviyesini yavaş yavaş yükselttiği için bebeklerin gün içerisinde aktif kalmasına katkı sağlar.  Ek gıdaya geçişle birlikte, bebeğime en sağlıklı besini nerden alıp verebilirim sorusu da peşinden gelir.  İşte burada sizi karşılayan Aşçı Anne, bebeklerin hem sağlıklı beslenmesi hem de severek tüketmesi için kolları sıvamış ve sebzeli, çok çeşitli bebek makarnası çeşitleri ile bu ihtiyaca cevap vermeye çalışmıştır.

Ek Gıdaya Geçişte Bebekler Ne Zaman Makarna Yiyebilir?

Lif, protein ve karbonhidrat yönünden zengin olan makarna; 7. ve 8. aydan itibaren bebeklere verilebilir. Ancak bebeğin dengeli bir gelişim göstermesi için makarna, bulgur gibi besinlerin sebze ve yoğurt eşliğinde verilmesi önemlidir. Çünkü karbonhidrat ağılıklı beslenme, bebeğin hem fiziksel, hem de zihinsel gelişimini olumsuz yönde etkileyebilir. Diğer bir dikkat edilmesi gereken nokta da bir yaşından küçük olan bebeklere bir öğünden fazla makarna verilmemesidir. Şayet bebek hâlâ anne sütü alıyorsa karbonhidrat yönünden zengin gıdalar en az seviyede verilmeli ve sebze ağırlıklı beslenmelidir. 12-36 aylık bebeklere ise haftada birkaç defa makarna verilebilir. Ve vitaminlerini kaybetmeden, sağlıklı biçimde verilmesi için makarnanın süzülerek değil de çektire çektire pişirilmesi elzemdir.

Hazmı kolay olan makarna, bebeğin ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamakla kalmaz, içerdiği aminoasitler ve protein sebebiyle kemik yapısının güçlenmesine de yardımcı olur. Aşçı Anne, bebeklerin için en sağlıklı ek gıda ürünlerini hazırlarken bebekler için makarna hazırlamayı da unutmamış, sağlıklı, katkısız, en taze sebzelerle, her mevsimin tadını taşıyan çeşitleriyle bebeklerin severek tüketeceği makarnalar hazırlamıştır. Bebeklerin henüz yiyeceklerle tanıştığı süreçte, muhtemel alerjik sıkıntıları da göz ardı etmeyen Aşçı Anne, bebeklere özel makarna çeşitleri arasına süt alerjik makarna çeşidi de koymayı ihmal etmedi. Annelerin bebeklerine güvenerek yedireceği sebzeli bebek makarnası da ek gıda sürecinde bebeklerin bazen yemeyi reddettiği sebzeleri yedirmenin ve sevdirmenin alternatif yolu olarak da düşünülebilir. Aşçı Anne bebek makarnası vitamin yönündne zengin sebzelerden yapılmıştır. Çok lifli, A, B, C vitaminlerinden zengin, magnezyum, çinko, yağ, nişasta içeren ve antioksidan bir besin olan balkabağı makarna çeşidinden tutun da kerevizli makarna, ıspanaklı makarna, pancarlı makarna, kemikleri ve bağışıklığı güçlendiren keçi sütünden yapılmış ıspanaklı makarna kapya biberli makarna, siyah havuçlu makarna, karışık sebzeli makarnaya dek pek çok çeşitte hazırlanmıştır. En doğal buğday türü olarak da bilinen Siyez makarna da çeşitler arasında yerini almıştır.

Doğal ortamında, mevsiminde yetişmiş sebzelerle, sağlıklı koşullarda, katkısız olarak hazırlanmış Aşçı Anne bebek makarnası sekizinci aydan itibaren tereddüt etmeden, bebeğinize yedirebileceğiniz güvenilir bir ek gıda çeşididir.

Bu Haberi Paylaşın