Çamaşır Makinesi Çalışıyor Ama Kazanı Dönmüyor Sorunun Nedenleri ve Çözümleri

Çamaşır makinesinin olağan şekilde çalışma işlevini yerine getirmesine karşın kazanın dönmediğini fark ettiğinizde, profesyonel destek almanı çok önemlidir. Çamaşır makinenizin kazanının dönememesi demek, temel fonksiyonunu yerine getirememesi anlamına gelir. Böyle bir durumda makinenizi sorunsuz şekilde kullanabilmeye devam edebilmek için profesyonel servis hizmeti desteğinden yararlanmanız gerekir. Bölgenizde uzun yıllardır hizmet veren Ataşehir Arçelik Servisi merkezimiz, 7 gün 24 saat çamaşır makinesi kazan dönmeme şikayetinize ilişkin hızlı ve güvenli servis hizmeti sağlamaktadır.

Çamaşır Makinesi Çalışırken Kazanın Dönmemesinin Nedenleri Nelerdir?

Çamaşır makinenizin kazanının normal bir çalışmaya rağmen dönememesi durumunda mutlaka profesyonel servis desteği almanız çok önemlidir. Bu noktada çamaşır makineniz çalışırken, kazanın dönmemesi ve buna bağlı olarak da makinenizi kullanamamanız sorununa yönelik bir takım basit usulde kontroller yapabilirsiniz. Buna göre çamaşır makinesi kazanı kapağın tamamen kapanmamasından, aşırı yük yüklenmiş olmasından dolayı kazan dönmeyebilir. Böyle bir durumda basit bireysel müdahalede bulunarak, makinenizin sorunsuz şekilde fonksiyonlarını yerine getirmesini sağlayabilirsiniz. Ancak çamaşır makinesi kazanının dönmemesi, kayışının yerinden çıkması veya kopması, aşırı kireçlenme, tıkanıklık veya program aygıtı arızası gibi ileri teknik seviyede arızalanmalar söz konusu olabilir. Bu tip arızalarda müdahale için Pendik Arçelik Servisi merkezimize başvuru yapabilirsiniz.

Çamaşır Makinesi Çalışıyor ama Kazan Dönmüyor Arızası Nasıl Giderilir?

Çamaşır makinenizin çalışmasına karşın kazanı dönmediği için yıkama işlemini yapamıyorsa, teknik bir sorun olduğu aşikardır. Aşırı yükleme veya kapağı tam kapatmama gibi genel kullanım hatalarının dışında teknik arıza riski de çok yüksektir. Çekmeköy Arçelik Servisi uzman teknikerlerimiz, bu tip arıza bildirimlerinize istinaden tam teşekküllü servis araçlarıyla adresinize kadar gelmektedir. Uzman teknikerlerimiz çamaşır makinenizin temel çalışma adımlarının sorunsuz şekilde gerçekleşmesine rağmen kazan dönmemesi sorununa gerekli kontrolleri yerinde gerçekleştirir.

Çamaşır makinenizin motor ile kazan arasındaki kayışı, kapak mekanizması, kazan iç kısmında kireçlenme gibi olasılıklara ilişkin kontroller sağlanarak, gerekli müdahaleler yerinde gerçekleştirilir. Eğer arızalı bir nokta tespit edilir ise yine yerinde müdahaleyle arızanın süratle onarımı sağlanmaktadır. Servis teknikerlerimiz çamaşır makinenizin kazan dönmemesi sorununa ilişkin yapacağı tüm müdahalelerini 1 yıl garantili olarak gerçekleştirmektedir.

 

Bu Haberi Paylaşın