Berber, kuaför ve güzellik salonları 1 Ekim’den itibaren haftanın bir günü kapalı olacak.
Ticaret Bakanlığının, İçişleri Bakanlığı aracılığıyla 81 il Valiliğine gönderdiği karara göre; berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın hangi günü kapalı olacağı valiler tarafından belirlenecek.
Berber, kuaför ve güzellik salonlarının aynı gün kapanması zorunlu olmayıp valilerce ayrı kapanma günleri belirlenebilecek.
Kapatma kararı herhangi bir ayrım gözetilmeksizin tüm işletmeler için eşit şekilde uygulanacak, haksız rekabetin oluşması ve işletmelerin ekonomik kayba uğramaları engellenecek.
Ticaret Bakanlığının söz konusu kararı ile berber, kuaför ve güzellik salonu işletmeci ve çalışanlarının en azından haftanın bir günü dinlenme ve sosyalleşmelerine imkân tanınarak bu sayede zihin ve beden sağlıklarının korunmasına, motivasyon, performans ve hizmet kalitesinin artmasına ve daha da önemlisi aile bağları ile toplumsal bağlarının güçlenmesine katkı sağlanması amaçlandı.
İLKHA
1
Yabancı ilgisini üzerine çeken yerli hisseler
63797 kez okundu
2
15 hisse hedef fiyatını yükseltti
11665 kez okundu
3
RE/MAX Tower 2026’ya “Sağlam Sistem – Sağlıklı Büyüme” Vizyonuyla Giriyor
7029 kez okundu
4
Ramazan öncesi hurma fiyatları açıklandı: Kilosu 190 TL’den başlıyor
5493 kez okundu
5
Yeni Alınan Buzdolabı Kaç Saatte Soğutur?
4808 kez okundu