Bakan Yanık: 600 hak sahibinin atamasını yapacağız

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, şehit yakını, gazi ve gazi yakını atamalarını 30 Kasım’da yapacaklarını söyledi.

Bakan Yanık, bir TV programına katılarak atamalara ilişkin açıklama yaptı.

Yanık, “Şehit yakını gazi ve gazi yakını atamalarını 30 Kasım’da yapacağız. 600 hak sahibinin yerleşmesini sağlayacağız.” dedi.

Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri hakkında da bilgi veren Yanık, şöyle konuştu:

“Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri 150 dönüm alan üzerine kuruluyor. Dünyada bunun örneği yok. Yaklaşık bin kişi kapasiteli olacak. Mayıs 2022’de temelini attık ve bu ay itibariyle kaba inşaat bitecek. Mayıs 2023’te bitirmeyi ön görüyoruz.

Bu proje kapasitesi itibariyle çok önemli. Çocuk, yaşlı, rehabilitasyon birimleri var. Yatay mimari olarak tasarlandı. Farklı inanç grupları için cami, kilise ve havra bulunacak. Yan yana, bir arada devlet koruma şemsiyesinin altında kimliğine bakılmaksızın ihtiyacı olan herkese kapı açılacak.

Ulaşım açısından da çok merkezi, ziyarete gelecekler açısından da kolay ganobet bir mevki.

Yatağa bağımlı sakinlerimiz için odalar yüksek tavanlı ve bahçe manzaralı olacak. Bu detaylara kadar düşünülmüş bir proje. Bu proje Cumhurbaşkanımızın projesi. Ne kadar büyük bir öngörü olduğunu sonrasında fark ettik. Yaşlılarımızın aktif yaşlanması için çaba sarf ediyoruz. Bunun için sağlık ve bakım kısmını ihmal etmememiz gerekiyor.”

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın