Bakan Dönmez: Doğal gaz kullanan yerleşim yeri sayımızı 669’a yükselttik

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, son 5 yılda 338 yeni yerleşim yerine daha doğal gaz götürerek, doğal gaz kullanan yerleşim yeri sayısını 669’a yükselttiklerini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bozkurt ilçe merkezindeki “Bozkurt, Abana, İnebolu ve Cide ilçelerine Doğal Gaz Verme Töreni”ne katılarak konuştu.

Bozkurt, Abana, Cide ve İnebolu’ya doğal gazı ekim ayı içinde getirdiklerini, betcup toplam 85 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Dönmez, henüz 1 ay olmasına rağmen 30 bin nüfuslu dört ilçemizde 3 bin 300 kişinin abone kaydını yaptırdığını belirtti.

Dönmez, Kastamonu’nun 11 ilçesine daha doğal gaz arzı sağlayacaklarını, böylece yaklaşık 61 bin kişiyi daha doğal gazla buluşturacaklarını söyledi.

Dönmez, “2018 yılından itibaren Türkiye’nin bütün şehir merkezlerindeki vatandaşlarımız doğal gaz konforundan istifade ediyor. İl merkezlerinin ardından çalışmalarımızı ilçe ve beldelerimizde yoğunlaştırdık. Son 5 yılda 338 yeni yerleşim yerine daha doğal gaz götürerek, doğal gaz kullanan yerleşim yeri sayımızı 669’a yükselttik. Ayrıca organize sanayi bölgelerimizde de doğal gaz arzını yaygınlaştırarak üreten Türkiye’nin enerjisini sağladık. 2002’de doğal gaz kullanan organize sanayi bölgemiz yokken, bugün 183 OSB’miz üretimde doğal gazdan yararlanıyor.” dedi.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın