3600 Ek gösterge açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “3600 Ek gösterge ile ilgili çalışmayı 6 ay içinde Meclis’e getireceğiz.” dedi.

CNN Türk kanalında katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Bilgin “3600 Ek gösterge toplu sözleşme maddesi haline getirildi. Bir önceki seçimde Sayın Cumhurbaşkanı’mız gündeme getireceğini söylemişti. Artık söylem olmaktan çıkardık. Bakanlık içinde çalışma tamamlandı, bitti. Sendikalarımızla müzakere edeceğiz. Kamunun diğer kuruluşlarıyla müzakere edeceğiz. Meclis’e ilk 6 ay içinde, en geç Mayıs-Haziran’da intikal ettiririz. Bu yıl içinde tamamlanacak.” ifadelerini kullandı.

“Kamuda, toplu sözleşmede çözülmesi gereken madde, sözleşmeli personeller.” İfadesini de kullanan Bakan Bilgin “Sözleşmelileri kadrolularla benzer haklara sahip noktaya getireceğiz. Çok fazla statü var, karışık. Sadeleştireceğiz ve isteyenler için böyle bir çalışma yapıyoruz. Onu da bu yıl içinde bitireceğiz. Önümüzde ödev olarak duruyor. Meclis’e haziranda gelmiş olur.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın