Yozgat Bozok Üniversitesi Bölge Birincisi oldu

TÜBİTAK-2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları bölge değerlendirme sonuçları açıklandı. Ankara bölgesinde Sağlık alanında finallerde temsil edilen Üniversitemiz bölge birinciliği ödülünü kazandı.

Ankara, Erzurum, İstanbul ve Konya olmak üzere dört bölge merkezinde düzenlenen yarışmada toplam 400 proje 175 jüri üyesi tarafından değerlendirildi. Yapılan bölge değerlendirmeleri sonucunda her bölgede 30 Birincilik (finalist) ve her alanda bir İkincilik ile bir Üçüncülük ödülü sahibini buldu. Final yarışmasına 9 alanda toplam 120 proje katılmaya hak kazandı.

Ankara bölgesinde Sağlık alanında finallerde Üniversitemiz üç projeyle temsil edildi. Buna göre, Tıp Fakültesi öğrencilerimizden Arda Kaan Üner ve Betül Köklü’nün hazırladığı gen tedavisi projesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Dr. Öğretim Üyesi Enes Akyüz danışmanlığında Birincilik ödülünü kazandı.

Final yarışması, 9-10 Eylül 2020 tarihlerinde çevrimiçi olarak yapılacak olup ödül alan projeler TEKNOFEST kapsamında sergiye davet edilecekler.

Bu Haberi Paylaşın