Yılmaz, “30 Ağustos sadece bir zafer değil, bir milletin ayağa kalkışıdır”

30 Ağustos Zaferi’nin Türk milletinin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilan etiğini belirten Başkan Ferhat Yılmaz, ”Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletin azim ve kararına, güvenerek çıktığı kurtuluş yolunda mutlaka milletimizin bağımsız olacağını ve halkın kendi kaderine el koyacağını biliyordu.“dedi.
30 Ağustos sadece bir zafer değil, bir milletimizin ayağa kalkışı ve yeniden var oluş olduğunu belirten Başkan Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmış, milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Kurtuluş mücadelesi, büyük fedakârlıklar ve kahramanlıkların öyküsü olmuştur. Kurtuluş Savaşında kadın, erkek, genç, yaşlı tüm fertleriyle hep birlikte bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini kanıtlayan Aziz Türk Milletimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’le de çağdaş yaşam seçimini ortaya koymuştur. Bu duygu ve düşünce ile Yüce Türk Milletimizin zafer ve kurtuluş günü olan 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, bizlere bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü kazandıran başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bu ülkemizin kurtuluşunda, kuruluşunda ve birliğinin korunmasında varlığını ortaya koyan gazilerimizi, şehitlerimizi şükran, minnet ve saygıyla anıyorum.”şeklinde konuştu.

Bu Haberi Paylaşın