BAŞKAN EKİNCİ SORGUN’A DEĞER KATTI

Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, göreve geldiği günden bugüne kadar yaptığı çalışmalar içerisinde takdir topladığı en önemli hizmet olan asfalt yenileme ve tüm peyzaj işlemlerinde aralıksız çalışmaya devam ediyor.
Yozgat’ın nüfus olarak en büyük ilçesi olan Sorgun’da uzun yıllardır, ‘yol medeniyettir’ kavramı telaffuz dahi edilemiyordu.
Ticari hacim olarak ise Sorgun yine Yozgat’ın ilçeleri arasında özellikle başı çekmesine rağmen, çevre yolundan ayrılıp şehrin içerisine girildiğinde dar, düzensiz ve bakımsız yollarıyla eleştiri oklarına hedef oluyordu.
Sorgun’un alt ve üst yapı hizmetleri yıllardır ömrünü doldurmuş olmasına rağmen meşakkatli bir hizmet olması sebebiyle geçmiş dönemlerin belediye ekiplerince görev edinilip bu büyük işe girişilmiyordu.
Ancak 31 Mart 2019 yerel seçimleriyle Sorgun Belediyesine Milliyetçi Hareket Partisinden göreve gelen Mustafa Erkut Ekinci, uzun ve sıkıntılı bir süreç olacak olmasına rağmen bu meşakkatli görevi üstlendi.
Başkan M. Erkut Ekinci, çarşı esnafı ve tüm ilçe halkını bir sürede olsa sıkıntıya sokacak bu çalışmalarda vatandaşlardan gelecek her türlü tepkiyi göğüsledi ve ilçe merkezini cadde, sokak baştan aşağı yeniledi.
Bu sürecin sonunda ise Sorgun gibi büyük bir ilçede, iki aracın yan yana rahatla geçemediği caddelerin yerini, birbirinden ayrılmış konforlu yollar aldı.
Sorgunlu vatandaşlar kaldırım düzensizliği sebebiyle artık kendini araç yolunda yürümek zorunda hissetmiyor ve geniş kaldırımlarına kavuştu.
Eskimiş alt yapı su boruları ise günümüz çağına uygun hale getirilerek uzun yıllar boyunca kullanılabilecek kaliteye ulaştırıldı.
Çalışmalarına aralıksız olarak devam eden Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, ‘YOL MEDENİYETTİR’ düsturuyla hizmette dur durak bilmiyor.
Son olarak yine ilçede devam eden çalışmaları sosyal medya hesabından paylaşan Başkan Ekinci şu açıklamalarda bulundu; ”Değerli hemşehrilerim; Sorgun’un yollarını halı serer gibi asfaltlıyoruz. Merkezden başlayıp kenarlara doğru ilerleyen yol çalışmalarımız ile şehrimize değer katmaya devam ediyoruz.
Şehrimize ve hemşehrilerimize yakışan konforlu ulaşımı ile örnek olacak yollarımız;
Cengiz Topel Caddesi, Müftüoğlu Caddesi, Belediye Caddesi, Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Caddesi.
Kısa süre içerisinde gerekli çevre düzenlemelerini yaparak Sorgun’a yakışır cadde ve sokaklarımıza yenilerini eklemeye devam edeceğiz.” Haber: Bülent Kalabalık

Bu Haberi Paylaşın