Yerel Esnafımıza Sahip Çıkalım.

Türkiye’de, resmi açıklamaya göre, ilk Corona vakasının görüldüğü günden bu yana tam bir buçuk yıl geçti. Bu bir buçuk yıl, zaten ekonomik sıkıntılarla boğuşan esnaf için yıkıcı oldu.

Haber ajansımızı arayan bazı esnaflar pandemi’den sonra kademeli açılma ile başlayan ve sonra tam açılma olarak bir nefes aldıklarını, Kurban bayramı ve yaz ayının gelmesi ile yurt dışından gelen vatandaşlarımıza büyük heyecan ile hazırlandıklarını söylediler. Kış ay’ın da tekrar kapanma olacak mı olmayacak mı endişesi sürerken il dışından gelen ” Yöresel Ürün ” satan firmaların Sorguna gelerek zor durumda olan esnafa rekabet oluşturduklarını ve İstihdam konusunda da ayrı bir engel taşıdıklarını vurguladılar. Bir Esnaf arkadaşımız aracını park yerine çekerken ” Yöresel Ürün ” satan işletmeden bir çocuğun aracın içeriye girmesi yasak olduğunu söyleyerek parkın tamamına hakim olduklarını söyledi.

Bunu misafirlik ile veya başka bir durum adı altında konu oluşturmamak gerekiyor. Yöresel ürün artık tüm market ve mağzalarda mevcut hatta bol bol çeşitleriyle bulunuyor. Yerel Bakkal ve Marketler zaten zincir mağzalar ile rekabet ediyorlar. Kurumsal firmalar aracılığı ile Sorgun’ un parası il dışına çıkıyor. Bir rekabetçi de il dışından getirerek yerel Bakkal ve Marketlerimize bir darbede bizler vuruyoruz.

Bir zamanlar Esnaf ve Sanatkarlar odasının güzel bir uygulaması vardı ” Yerel Esnafına Sahip Çık ” diye güzel bir uygulamaydı.

Bu Haberi Paylaşın