Yapıcıoğlu’nun gündeme getirdiği Gürbulak Sınır Kapısı’ndaki PCR testi zorunluluğu kaldırıldı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Ağrı’da yürüttüğü temaslar sırasında halkın Gürbulak Sınır Kapısı’nda PCR testi zorunluluğunun kendilerini mağdur ettiğine dair şikâyetleri gündemine taşıması üzerine zorunlu PCR testi uygulaması kaldırdı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu 13-15 Ağustos tarihleri arasında Ağrı merkez ve Doğubayazıt ilçesinde çeşitli temaslar ve açıklamalarda bulunmuş bu kapsamda, 14 Ağustos tarihinde Doğubayazıt ilçe merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirmişti.

Gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Doğubayazıt halkı ve esnafı, Türkiye’nin hiçbir sınır kapısında bulunmayan zorunlu PCR testi uygulamasının ilçede bulunan ve İran’a açılan Gürbulak Sınır Kapısı’nda uygulandığını ve bunun kendilerini mağdur ettiğini belirtti.

Gürbulak Sınır Kapısı’nda PCR testinin uygulamasından dert yanan bazı vatandaşlarla konuşan Yapıcıoğlu, testin Van Kapıköy Sınır Kapısı’ndan alınmadığını hatırlatarak, “Biz bu sorunun üzerinde duracağız, burada ayrı bir cumhuriyet Van’da ayrı bir cumhuriyet yok. Şimdi her vilayet ayrı bir cumhuriyet değil, ay bir kanunu yok. Öbür taraftan geçende İran’a geçiyor buradan geçende İran’a geçiyor. Bunu gündemimize aldık, basın açıklamamızda bu durum hakkında konuşacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın