“Süresiz nafaka” önceliklerimiz arasında yok

Süresiz nafakaya ilişkin konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ “Şu anda bakanlığımız bu sorunu görüyor. Bu sorunla ilgili bakanlığın çalışmaları var. Şu andaki önceliklerimiz arasında bu soruna ilişkin adım atmak yok.” dedi.

Bozdağ, A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Süresiz nafakanın kaldırılıp kaldırılmayacağının sorulması üzerine Bozdağ, nafakanın 1988’e kadar süreli olduğunu, bu dönemden sonra değişiklikle nafakanın süresiz talep edileceğinin Medeni Kanun’da yer aldığını hatırlattı.

Bu alandaki Yargıtay içtihatlarına işaret eden Bakan Bozdağ, Anayasa Mahkemesinin de bunun anayasaya aykırı olmadığına hükmettiğini ifade etti.

Adalet Bakanlığına getirildikten sonra bu konunun medyada yer aldığını anımsatan Bozdağ, “Sanki bakanlık medyaya bilgi vermiş. Bu konu medyada yer aldı. Bizim böyle bir bilgi vermemiz söz konusu değil. Ben de medyadan takip ettim. Bir sürü ahkâm kestiler, bakanlık şöyle, böyle yapıyormuş diye. Bize de bir sürü eleştiri yaptılar. Yapmadığımız bir işten yapmış gibi muamele ettiler, çok üzüldüm. Şu anda bakanlığımız bu sorunu görüyor, böyle bir sorunu Türkiye’nin var. Bu sorunla ilgili çalışmaları da bakanlığın var. Şu anki önceliklerimiz arasında bu soruna ilişkin adım atmak yok. Önceliklerimiz arasında yok. Bir ay evlilikte ömür boyu nafakayı adil de doğru da hiç görmedim, görmüyorum da. Bunun adil olması ve hakkaniyete uygun olması son derece önemlidir. Bu konularda bakanlığın hazırlığı var, o hazırlıklar sürüyor, çözüm önerileri de var, onlar da somuta dönmüş durumda ama bu adımın zamanlaması konusunda zamana ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Bozdağ, “Bir gün evli kalana ömür boyu nafakayı benim vicdanım da kimsenin vicdanı da kabul etmez. Bunu haklı gören biri olduğunu da zannetmiyorum.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın