Sanal Ofis

Son yıllarda popülaritesi oldukça artan sanal ofis, mevcut şirketin resmi bir adresinin sıradan bir iş merkezinde olmasının dışında prestijli plazalara veya iş merkezlerinde görünmesine olanak sağlar. Bununla birlikte Sanal ofisler kısaca, en uygun maliyet ile ofis adresi ve hizmetini bir nevi kiralama modelidir.

 

Sanal Ofis Nedir?

 

Sanal ofis; fiziki bir ofis alanına gerek duyulmadan resmi bir şirket kurmak için gereken iş yeri adresini tahsis edebilmek amacıyla kullanılan bir platformdur. Yasalara göre ticari faaliyetler ile uğraşan tüm kuruluşlar, ayrıca vergi mükellefi ile yükümlü tüm serbest çalışanlar gerçek bir resmi adrese sahip olmak zorundadır. Resmi adresler ise şirkete gelen kargoların, postaların, faturaların ve ürünlerin teslim alınabilmesi adına oldukça önemlidir.

 

Bu nedenle birçok şirketin yüklü masrafları arasında ofis kiralama, elektrik, su gibi ofisin genel masrafları yer almaktadır. Ancak bu fiziki ofislere harcanan giderlere para vermek yerine sanal ofis hizmeti kullanmak daha kârlı olmaktadır. Reel bir ofise ihtiyaç duyulmadan girişimcilerin yasal zorunluluktan oluşan masrafları en aza indirgemesine sanal ofis sistemi imkan sağlamaktadır.

 

Kimler Sanal Ofis Kullanabilir?

 

Genel olarak bakıldığında sanal ofis ihtiyacına sahip kişiler, kendi işini kurmak isteyen fakat bir ofise masraf harcamadan işlerini yürütmek isteyen girişimciler olmaktadır. Küçük ölçekli işletmeler, e ticaret yapan kişiler, şahıs şirket sahipleri işi nedeniyle zamanını ofis dışında geçirenler sanal ofis kullanmayı tercih etmektedir. Bu nedenle sanal ofisi hiçbir iş sektörü ayrımı yapılmadan her girişimci kullanabilmektedir.

 

Sanal Ofis Hizmetini Giderleştirmek Mümkün Mü?

 

Sanal ofis kullanmak isteyen kişilerin ve ya işletmelerin en çok merak ettiği konulardan biri de sanal ofisin yasal olup olmadığı konusudur. Bu durum ile muhasebe açısından giderleştirilebilir olmasının mümkün olup olmadığı araştırılmaktadır. Bu anlamda sanal ofis kiralayan kişi ve ya işletmelerin posta adresleri gerçek şirket adresleri gibi kayıtlara geçtiği için tamamen yasal bir şekilde hizmet vermektedir. Vergi dairesi başta olmak üzere tüm resmî kurumlara bu adres üzerinden kiralanmış fiziki bir ofisten bir farkı olmadığı gösterilmektedir. Bu nedenle ticaret ile uğraşan tüm işletmeler sanal ofisin yasal olduğuna emin olabilir.

Bu Haberi Paylaşın