Moto kuryelerin aylık kazançları ne kadar?

Moto kuryelik mesleği son dönemde en çok merak edilen, aylık kazançları en çok araştırılan meslek kollarından biri haline geldi. Türkiye’de 90’lı yıllarda başlayan ve son yıllarda çok yüksek bir büyüme yakalayan hızlı teslimat sektörünün olmazsa olmazı olan moto kuryeler, özellikle araç trafiğinin çok yüksek olduğu kentlerde gün içinde ve saatler içinde teslimat yapılabilmesini mümkün kıldı.

Yaşanan teknolojik gelişim telsiz ile haberleşen moto kuryelerin mobil uygulamalar ile çok daha hızlı ve ulaşılabilir olmasını sağladı. Dolayısıyla teknolojik gelişmeler de hızlı teslimat sektörünün gelişimini hızlandırdı. Bu gelişim moto kuryelerin de çalışma şartlarını kolaylaştırdı. Teslimat adresine en uygun rotayı belirleyen uygulamalar zamanında teslimatın en kolay şekilde yapılmasını mümkün kıldı.

Tüm bu gelişmelerin yanı sıra hızlı teslimat sektöründe yer alan markaların sayısı da son yıllarda önemli bir artış gösterdi. Marka sayısındaki artış ise sektördeki rekabetin artmasını sağlayarak hem daha gelişmiş bir sektör olmasını hem de çalışanların daha mutlu olmalarını sağladı. Birbirleri ile yarışan markalar kuryelere tanınan temel hakların yanında yan haklarda da birbirleriyle yarışır hale geldi.

Aylık kazançları neye göre belirleniyor?  

Moto kurye aylık kazanç hesaplaması markadan markaya farklılık göstermekle birlikte günlük mesai saatlerinin toplamı, dağıttıkları paket sayısı ve gittikleri mesafeye göre de farklılık gösteriyor. Buna göre ortalama bir moto kuryenin kazandı 14 bin ile 20 bin arasında değişebiliyor.

Moto kurye olmak için gerekli olan şartlar neler?

Moto kurye olmak için birinci şart A1 ya da A2 sürücü ehliyetine sahip olunması gerekiyor. Diğer şartlar markadan markaya farklılık gösterse de birçok şirket moto kurye adayının kendi motorunun olmasını istiyor. Bazı markalar ise çalışmak isteyen moto kurye adaylarına kiralık motosiklet fırsatından yararlandırabiliyor. Bu markalardan biri olan Vigo, motosiklet sahibi olmayan ama moto kurye olarak çalışmak isteyenlere yönelik olarak kiralık motor ile çalışma fırsatı sunuyor. Buna göre Vigo’nun resmi internet sayfası olan vigovigo.com adresine girerek kiralık motor ile çalışma seçeneği ile başvurunuzu kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Sonrasında kendi isteğinizle belirlediğiniz randevu saatini belirleyerek anlaştığınız tarihle şirkete ait motosiklet ile çalışmaya başlayabiliyorsunuz.

Moto kuryelik için eğitim seviyesi ya da yabancı dil zorunluluğu aranmamaktadır. Fakat bunlara sahip olmanız sizinle birlikte başvuruda bulunan diğer adaylara göre daha öncelikli olmanızı sağlayabilir.

Motosiklet ehliyetine sahipseniz artık hangi marka çatısı altında çalışmak istediğinize yapacağınız araştırma sonucunda kendiniz karar verebilirsiniz.

 

Bu Haberi Paylaşın