Saç Ekiminde Safir ve Dhi Yöntemleri – Dr. Hüseyin Kandulu

Toplanan kıl köklerinin miktarına göre saç ekimi fiyatları belirlenmiş olur. Saç ekimi sayesinde özellikle kellik sorununun önüne geçilir. Hastaların öz güven eksikliği giderilerek, daha hacimli saça sahip olunur.

Saç Ekimi Nedir?

Saç nakli genelde kellik sorunu yaşayan bireyler için sağlıklı ve tedavi edici uygulama olarak bilinir. Saç dökülmesi, seyrek saç, kellik gibi sorunların giderilebilmesinde büyük rol oynar. Çeşitli nedenlere bağlı olacak şekilde ortaya çıkan saç sorunları; yetersiz ve düzensiz beslenme, vitamin ve mineral eksikliği, alkol ve sigara tüketimi ve daha birçok sebebe bağlı olacak şekilde meydana gelir. Kişiye özel olarak yapılır ve bu yüzden saç ekimi fiyatları farklılık göstermiş olur.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekiminde kullanılacak olan teknik ve yöntem bakımından farklılık görülebilir. Fakat yapılan işlemler genelde aynı olabiliyor. Lokal anestezi uygulaması altında saç nakli yapılır. Nakil bölgesi için gerekli olan greftler toplanır. Anestezi uygulaması yapılır ve kanallar açılarak, saç ekimi gerçekleştirilir. 

Saç Ekimi Kimlere Uygundur?

Saç ekimi için uygun olan adayların kesinlikle sağlık problemlerinin olmamış olması gerekir. İşlem öncesinde yapılan test ve tahlillerden sonra herhangi bir sorunun var olup olmadığına bakılır. Erkeklerin ve kadınların yaşamış oldukları saç problemlerinin giderilebilmesi için saç nakli yapılabilir. Saç nakli kişiye özel yapılır ve saç ekimi fiyatları değişkenlik göstermesine neden olur.

Safir Ekimi Temel Aşamaları

Gerçekleştirilecek olan safir saç ekimi uygulaması toplamda altı aşamadan oluşur. İlk aşama hazırlık evresinden oluşur. İkinci aşamada planlama yapılır. Toplanacak olan greft sayısına ve işlemlerin gerçekleşeceği bölgeye karar verilir. 

Üçüncü aşamada hastanın ağrı çekmemesi için anestezi uygulanır. Dördüncü aşamada anestezi uygulamasından sonra greft toplanmaya başlanır. Beşinci aşamada kanallar açılır ve son aşamada ise ekim işlemleri gerçekleştirilmiş olur.

Safir Ekimi Öncesi

İşlemden önceki iki haftalık süreçte alkol, sigara, bitki çayı, kafein, düzenli kullanılması gereken ilaç ve kan sulandırıcı ilaçlara ara verilmesi büyük önem taşır. Bu durum karşısında iyileşme süreci hızlanır ve sağlıklı sonuçların alınmasına yardımcı olunur. Safir saç ekimi yapılacak gün donör ve işlem bölgesinin temizliğine önem verilmelidir. 

Safir Ekimi Sonrası

Safir saç ekimi sonrasında kan sulandırıcı ilaçların kullanımına ara verilmesi gerekir. İki haftalık süreçte hem ilaç kullanımına hem de alkol, sigara, kafein ve bitki çayları tüketimine ara verilmesi büyük önem taşır. İşlem sonrasında kıl köklerinin kafa derisine tutunabilmesi için bir süre havuza, hamama ve denize girilmemelidir. Aynı zamanda ağır spor ve egzersizlere de bir süre ara verilmelidir. 

DHI Saç Ekimi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Özel cihazlar ile gerçekleştirilen dhi saç ekimi uygulamasında kesilere ihtiyaç duyulmadan yapılmış olur. Bu sayede iyileşme süreci kısa süre içinde gerçekleştirilmiş olur. 

Donör bölgesinden toplanan kıl kökleri özel cihazlar ile tek tek toplanmış olur. Kıl köklerinde sürekli olarak değişim görüldüğü için sınıflandırma işlemi yapılır. Ardından doğru yönlerde ve açılarda olacak şekilde kıl köklerinin ekimi yapılır. Kullanılan özel implanter kalemleri sayesinde saç nakli tamamlanmış olur.

DHI Saç Ekimi Kimlere Uygulanır?

Kullanılan cihaz ve ekipmanların fiyatları bakımından maliyetli olduğu için bu uygulamayı tercih edenlerin sayısı biraz daha az olabilir. Saç problemi yaşayan kadın ve erkeklerin dhi saç ekimi uygulamasını gerçekleştirmesinde bir sorun yoktur. Gerekli şartların ve koşulların sağlanmasıyla birlikte gerekli olan çalışmalar başlatılır.

DHI Saç Ekimi Fiyatları

Çoğu farklı konularla karşı karşıya kalınsa da genelde merak edilen ve bir türlü kesin bilgiye rastlanmayan konulardan biri saç ekimi fiyatları olarak bilinir. Fiyatlandırma bilgisi hakkında kesin bilgi vermek mümkün değildir. Çünkü bu durum sadece yanıltıcı kararların alınmasına sebep olabilir. 

Burada da tercih edilen dhi saç ekimi fiyatları hakkında da sürekli olarak fiyat değişkenliği görülür. Güncel fiyat bilgisine erişim sağlamak için işlemin yapılacağı merkez ile yüz yüze görüşme yaparak bilgi alınabilir.

Bu Haberi Paylaşın