İtalya’da Üniversite Eğitimi Nasıl Alınır?

Günümüzde pek çok öğrenci avantajları sebebi ile üniversite eğitimi için İtalya’ya gitmeyi düşünür. İtalya üniversitelerinde en çok tercih edilen bölümler mühendislik, mimarlık, tıp fakültesi, moda ve tasarım, ekonomi şeklindedir. Konu ile ilgili olarak Pava Education danışmanlık hizmeti de verir.

İtalya’da dünyanın en eski üniversiteleri bulunur. Bu nedenle kaliteli bir şekilde eğitim almak mümkündür. Bunun yanında Avrupa’da yüksek öğretim standartlarının belirlenmesi aşamasında Bologna Üniversitesinin katkıları da büyüktür.

İtalya’da üniversite eğitimleri devlet okullarında ya da özel okullarda alınabilir. Bunun yanında sanat, müzik, dans akademileri de bulunur. Üniversiteler ile çeşitli akademilerde öğrencilere 1 ile 3 yıl arasında çeşitli eğitimler verilir. Üniversitelerin başvuru şartları ise farklılık gösterebilir.

İtalya’da Eğitim Sistemi Nasıldır?

İtalya’da üniversite okumak isteyenler için bir yıllık hazırlık sınıfları da mevcuttur. Burada hem İtalyanca hem de İngilizce öğrenmek mümkündür. Bunun için Pava Education firmasından danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Bunun yanında yabancı dilini geliştirmek isteyen uluslararası öğrenciler için çeşitli İtalyanca dil kursları da bulunur.

Bununla birlikte yabancı öğrenciler için çeşitli lisans ve master derecelerinde İngilizce programları da yer alır. Yabancı dil tercihini İtalyancadan yana kullanacak olan kişiler için de çeşitli kurslar bulunur.

İtalya’da Üniversite Başvurusunda Bulunmak İçin Hangi Belgeler Gereklidir?

İtalya’da eğitim almak isteyenlerin seçtikleri bölümlere göre eğitim süreleri değişiklik gösterir. Tıp ve diş hekimliği 6 yıl sürer. Bunun dışında kalan ekonomi, uluslararası ilişkiler, iktisat gibi bölümler 3 yıllıktır. Başvuru sırasında gerekli olan belgeler bölümlere göre farklılık gösterebilir.

Gerekli belgeler şu şekildedir;

  • En az 2 yıl süreli pasaport
  • Pasaportun ön kısmının fotokopisi
  • Başvuru yapılacak üniversiteden gelen kabul mektubu
  • Lise diplomasının orijinal hali ile İtalyanca tercümesi yapılmış hali
  • Eğitimini İngilizce almak isteyenler için en az IELTS 5,5 veya TOEFL en az 72 puan almış olmak
  • Türkiye’de üniversite sınavından barajı geçtiğini kanıtlayan belge olması
  • Öğrenci bir üniversiteye kayıt yaptırmış ise öğrenci belgesi ile ÖSYM sonuç belgesinin olması gerekir.

Başvuru esnasında gerekli olan bütün belgelerin İtalyanca tercümelerinin yapılmış olması gerekir. Bunun yanında bazı üniversiteler için İngilizce tercüme de yeterli olabilir. Konu ile ilgili Pava Education üzerinden bilgi edinebilirsiniz.

İtalya’da Lisans Süreleri Nasıldır?

İtalya’da akademik yılın ilk dönemi Eylül ile Ekim tarihlerinde başlar. İlk dönem Ocak ya da şubat aylarında sona erer. İkinci dönem ise genellikle şubat ayında başlayarak temmuz da sona erer. İtalya’da okumak istediğiniz üniversite için başvurularınızı genel olarak aralık sonu ile ocak ayının 15’ine kadar yapmanız gerekir.

Üniversite giriş kayıtları, başvuru kabulü, hazırlıkların tamamlanması gibi konular üniversitelere göre değişiklik gösterir. Ancak bu süreç genel olarak en geç hazirana kadar devam eder. Bu nedenle danışma alacağınız firma ile en yakın zamanda iletişime geçmeniz ve başvuru işlemlerine başlamanız son derece önemlidir.

İtalya’da Yaşam Nasıldır?

İtalya’da okumak isteyen öğrenciler burada yaşamın nasıl olduğu ile ilgili araştırmalar yapar. İtalya, tarih boyunca pek çok kültüre ev sahipliği yapmıştır. Bu nedenle günümüzde hala tarih kokan yapıları ve sokakları ile dikkat çeker. Yemek kültürleri, Türk mutfağına benzerlik gösterir. Bu nedenle buraya giden öğrenciler yemek konusunda sıkıntı yaşamazlar.

İtalya’nın her bölgesi gezilmeye değer ayrı bir güzelliktedir. Bu açıdan da pek çok öğrenci okumak için burayı tercih eder. Dünyanın en eski üniversitelerine sahip olan kaliteli eğitimi ile de öğrencilerin dikkatini çeker. https://pavaedu.com/bolumler/ sitesinden İtalya üniversiteleri ile ilgili bilgileri alabilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın