Sabancı, Thread In Motion’ın hissedarı oldu

Sabancı Topluluğu, dijital teknolojiler, ileri malzemeler, enerji ve sürdürülebilirlik odaklı uzun vadeli stratejisi çerçevesinde Sabancı Holding Kurumsal Girişim Sermayesi Fonu (Sabancı Ventures) aracılığıyla ilk yatırımını gerçekleştirdi.

Sabancı Ventures, 2017 yılında giyilebilir teknolojiler geliştirmek üzere kurulan yerli bir girişim olan Thread In Motion’ın (TIM) hissedarı oldu.

Otomotiv, perakende, lojistik, e-ticaret gibi sektörlere özel operasyonel verimliliği artıran çözümler sunan TIM, geliştirdiği akıllı eldiven ürünü ile endüstriyel ortamlarda ergonomik ve izlenebilir bir sistem kurmayı amaçlıyor.

TIM halen Kordsa, Brisa ve Carrefoursa gibi Sabancı Topluluğu şirketlerine de hizmet veriyor.

Sabancı Topluluğu’nun teknoloji ve inovasyon temelindeKİ vizyonunun somut göstergesi olarak değerlendirdikleri Sabancı Ventures girişiminin, SPK onayını geçen nisan ayında tamamladıkları hatırlatan Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, “Teknolojik inovasyonlara ve gelişmelere erken erişim kazanmanın yanı sıra çevik ve teknolojiye dayalı büyüme platformları oluşturmak amacıyla kurduğumuz Sabancı Ventures önümüzdeki günlerde de yatırımlarına devam edecek. Özellikle nesnelerin interneti, yapay zekâ, yeni malzeme teknolojileri, sürdürülebilirlik, enerji, mobilite ve siber güvenlik gibi alanlara odaklanacak Sabancı Ventures bünyesinde, bu yıl en az bir yatırımı daha sonuçlandırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Habertürk

Bu Haberi Paylaşın