Red Bull’un F1 savaş planı

Verstappen’in sorunu yetenek eksikliği değil, fırsat eksikliği: Mercedes-AMG’nin egemen olduğu bir çağda Red Bull-Honda kullanıyor.

Ve Red Bull, Ferrari’nin sorunlarının yardımıyla 2020’de Alman üreticiye en yakın rakip olarak kendini kanıtlamış olsa da, ikisi arasında büyük bir hızda uçurum var.

Verstappen, unvanlar için savaşmak yerine Lewis Hamilton ve Valtteri Bottas’ın ardından geride bırakıldı ve koşullar izin verdiğinde hurdaları topladı.

Silverstone’daki 70. Yıl Grand Prix’sinde Verstappen’in ustaca zaferi bile, Pirelli lastiklerinin ve Red Bull’un strateji üzerine düşünmeyen Mercedes’in kaprislerine borçluydu.

Verstappen, Red Bull veya Honda, bu tür dışsal sonuçlara rağmen bile, Mercedes’i saf hızda eşleştirmekten daha azına razı olmaya hazır değil.

Ayrıca, Verstappen’in puan lideri Hamilton’a göre formu kendine olan inancını bozmadı. Kendisinin ve Red Bull-Honda’nın Hamilton’u yenmek için neye ihtiyacı olduğu sorulduğunda, anında yanıt veriyor: ” Mercedes’i yenmek mi istiyorsun?”

Çıkarım açıktır: Verstappen, aklında herhangi bir sürücüye eşittir – altı kez dünya şampiyonu olsa bile. Peki o zaman o ve Red Bull’un Mercedes’i yenmesi için neye ihtiyacı var ?

“İhtiyacımız olan şey oldukça basit: daha hızlı bir arabaya ihtiyacımız var ve biraz daha fazla güce ihtiyacımız var” diye yanıtlıyor. “Maalesef, o noktaya varmak o kadar kolay değil çünkü Mercedes sabit durmuyor. Gelişmeye devam ediyorlar ve bu kadar büyük bir avantajınız olduğunda, bir sezonun başlarında bir sonraki yıla geçebilirsiniz, bu yüzden yetişmek her zaman zordur. Son birkaç ayda yaptığımız hatalardan ders alıyoruz ve bunu düzeltmeye çalışacağız.”

Bu Haberi Paylaşın