Protez saç nedir, nasıl yapılır?

Her geçen gün daha da gelişen teknoloji sayesinde saç protezlerinin yapımında da bir takım değişimler öne çıkmaktadır. Yeni teknoloji ile hazırlanan protez saçlar ile eskileri arasında ki farklar büyümektedir. Gerçek insan saçlarından elde edilen bu protez saçlar firmaların kendi geliştirdikleri yöntemler ile başınıza monte edilmektedir. Tercih edilen firmanın vizyonu ve kalitesi tam da bu işlem sonrası ortaya çıkacaktır. Tercihlerinizi yaparken mutlaka iyi bir araştırma yapınız. Folligraft teknolojisi Protez saçlara nazaran daha fazla tercih edilen bir yöntemdir. Çünkü sıradan ve hazır kalıp protez saçlarda hedeflenen doğallığı elde etmek çok zordur. Folligraft doğallık bakımından kişiyi %100 tatmin edici bir sistemdir. Folligraft tekniği; dökülmüş ya da seyrekleşmiş olan saçları, tekrardan kazanabilmek için yapılan en doğal kozmetik çalışmadır. Folligraft kişinin kendisine özel olarak Amerika’da hazırlanmaktadır. Kullanılan alt yapı seçenekleri protez saçlara göre daha ince ve konforlu olduğundan cildin hava ve su ile teması kesilmeden rahat ve doğal bir kullanım imkanı sunmaktadır.  


Dökülen Saçlar İçin Protez Saç Çözüm mü?

Geçmiş zamanlardan bu yana kadın, erkek ve her yaştan insanın ortak sorunu olan saç dökülmesi günümüz şartlarında artarak devam etmektedir. Stres, beslenme alışkanlıkları, genetik faktörler, hastalıklar ve tedavileri gibi sebepler ile sıkça görülen saç dökülmeleri ve bu sorunu yaşayan kişiler alternatif yöntemlere başvurarak saç sorunlarına çözüm aramaktadırlar. Peruk, takma saç, protez saç, saç ekimi, Folligraft  gibi alternatif yöntemler içinden hangisinin size daha uygun olduğunu belirlemek için mutlaka bir uzmandan yardım almalısınız.

Protez Saç Kemoterapi Sürecinde Kullanabilir mi?

Kemoterapi tedavisi uygulanacak hastaların ilk düşüncesi doğal olarak saçlarıma ne olacak? Oluyor… Uygulanacak ilaçların ağır yan etkileri sonucunda kişiler maalesef geçici bir süre için saçlarını, kaşlarını ve kirpiklerini kaybedebilirler. Bu zorlayıcı süreçte öncelikle kişilerin kendi mutluluğu ve çevresel faktörlerde düşünülerek saçsız olarak görünmek istemedikleri gözlemlenmektedir. Öncelikle protez saç ve peruk tanımlamalarını araştıran kişiler, başa sabitlenmesi ve kişinin doğal saçlı görüntüsünü kaybetmeden saçlanabildikleri için Folligraft yöntemini tercih ederler. Uygulanan Folligraft tekniği ile neredeyse kendi saçlarının güzelliğinde saçlara kavuşmuş olup, bu saçları ile iş hayatlarına yada günlük rutinlerine çok rahat devam edebilirler.  Protez saç ve peruklardan çok farklı olan Folligraft kemoterapi hastaları için en güvenilir sistemdir. Birçok onkoloji doktoru tarafından hastalarına kemoterapi sürecinde  Folligraft kullanmaları önerilmektedir.

Protez Saç Hiç Saçı Olmayan Kişilerde de Kullanılır mı?

    Protez saç kullanımı için kişinin saçı olması gerekmez, saç ekimi gibi donör ihtiyacı olmadığından kişinin başında hiç saç olmasa bile kişinin isteği ve beklentileri doğrultusunda bir tasarım yapılarak istediği doğal sonuca ulaşması sağlanabilir.

Saçlı deride seyrelmiş yada tamamen dökülmüş olan bölgeleri tekrar saçlandırabilmek için günümüzde pek çok farklı yöntem mevcuttur. Bu yöntemlerin büyük bir kısmı oldukça ucuz yada uygun fiyatlı çözümler olmasına karşın, kişilerin beklediği ve ihtiyaç duyulan doğal görünümü verememektedir. Bu nedenle seyrekleşmiş ve hatta dökülmesi tamamlanmış kelleşmiş olan kısımların doğal bir görünüm ile desteklenmesi çok önemlidir. Bunun için günümüzde sıkça tercih edilen ve karşılaştırılan iki farklı yöntem olduğunu söyleyebiliriz. Bunlar Protez saç ve Folligraft saç sistemleridir.

Protez saç ve Folligraft arasında ki farklar nelerdir?

Seyrekleşen ya da kelleşen bölgeye doğal bir saç görünümü kazandırmak için tercih edilen bir yöntemlerden biri protez saç olurken, bir diğer yöntem olarak ise Folligraft tercih edilmektedir. Her ne kadar birbirinden farklı olan bu iki yöntem birbirleriyle kıyaslansa da, aslında bu yöntemlerin uygulanma yöntemi ve avantajları açısından farklılık gösterdiği bir gerçektir. Söz konusu saçlandırma yöntemlerini kısaca ele alalım ve aralarında ki belirgin farkları gözden geçirelim. Saçlandırma sistemlerinde ki bu farklar aynı zamanda tercih aşamasındaki müşterinin kararsızlığını gidermelidir .

Protez saçlar, kişinin saç kaybı veya seyrelmesi yaşanan bölgesinde kısa zamanda saçlandırma yapabilmek adına pratik ve hızlı bir çözüm yoludur. Hazırda bulunan stok protez saçlar kişinin sorunlu olan bölgesine göre uyarlanarak, özel yapıştırıcılar ile başa sabitlenir. Böylece kişi kısa sürede saçlı bir görünüme kavuşur. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli konu herkesin kafa yapısı, alın yapısı ve saç tipi birbirinden farklıdır. Folligraft saçlandırma sistemi, tüm bu detaylar gözetilerek kişinin kendisine özel olarak yapılan bir saçlandırma sistemidir. Profesyonel, eğitimli uzmanlar tarafından öncelikle saç sorunu yaşayan kişinin kafa yapısı, alın yapısı, olması gereken saç çizgisi, seyrek olan bölge ve daha sonra seyrekleşme ihtimali olan bölge belirlenir. Daha sonra kişinin beklentileri doğrultusunda nasıl bir tasarım yapılacağı planlanır. Planlama sonrasında ise, tasarımın hazırlanması için başın kalıbı, tasarım formu ve saç numunesi Türkiye’de 32 yıldır distribütörü olduğumuz 47 yıllık saç sektörü tecrübesine sahip On-Rite firmasına gönderilir. Amerika’da bu tasarım kişiye özel olarak hazırlanır. Tasarım süreci bittikten sonra saçlar AHLC üyesi ve aynı zamanda Master Sertifikasına sahip Nova Hair merkez ve şubelerine gelir ve hazırlanan kişiye özel tasarım medikal solüsyonlar yardımıyla kişinin başına sabitlenir.

Cerrahi bir müdahale gerektirmeyen Folligraft saç sistemi ile kişi saçlarına böylelikle kavuşmuş olur. Tamamen kişiye özel bir tasarım olduğu için hayal edilen doğal görünüme sahip olan Folligraft sistemi artık kişinin bir parçası olur. Siz söylemediğiniz sürece kimse başınızda bir şey olduğunu anlamaz.

Detaylı bilgi için NovaHair web sitesine Ziyaret Edin

Bu Haberi Paylaşın