Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Sağlık söz konusu olunca ihmal edilmesi mümkün olmayan bir önem taşır. Hiç umulmadık zamanlardan veya bir kaza sonucunda sağlığın tehlikeye girmesi durumları söz konusu olabilir. Bu kapsamda;  özel sağlık sigortası kişilerin daha iyi şartlarda tedavi olmasına olanak sağlar. Bu sayede anlaşmalı kurumlardan hizmet alınması mümkün olur. Özel sağlık sigortası ile anlaşma dâhilinde faydalanılabilecek hizmetlerin garanti altına alınması sağlanır. Beklenmedik bir hastalık durumu veya kaza durumunda meydana gelen sorunların tanı ve tedavi gerektiren sağlık hizmetlerinin giderlerinin karşılanması sağlanır. Özel sağlık sigortası isteğe bağlı bir şekilde yapılabilir. Bu sayede daha iyi hastanelerde ve daha iyi şartlarda hizmet almak mümkün olur.

Özel Sağlık Sigortası Kapsamı ve Avantajları

Sağlık sorunları birden meydana gelebilir. Bu nedenle kişilerin yarınlarını güvence altına almalarının bir yolu da özel sağlık sigortasıdır. Ayrıca özel sağlık sigortası avantajları oldukça fazladır. Bu sigorta ile sadece sağlık değil ek maddi yüklerin hafifletilmesi de sağlanır. Sigorta ile anlaşma kurumlarda MR çekilmek istendiğinde çok sonraya randevu almak mümkündür. Bu durumlarda risk almamak için sıra sorunu bulunmayan özel hastanelere gitmek daha doğru olacaktır. Bu durumda özel hastanelere ek ücret ödemesi işlemleri gerçekleştirilir.

Özel Sağlık Sigortası Yatarak Tedavide Neleri Kapsar?

Özel sağlık sigortası için ödenen ücret düşünüldüğünde yıl içinde alınabilecek sağlık hizmetleri sonucunda ortaya çıkacak maliyetler çok daha fazla olur. Bundan dolayı da özel sağlık sigortası yaptırmak daha fazla avantaj sağlamaktadır. Bu kapsamda; tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamı merak edilen bir konudur. Yatarak tedavi görecek hastalar için:

  • Herhangi bir cerrahi müdahale gerektiren ya da gerektirmeyen durumlar
  • Ameliyat esnasında kullanılan tıbbi malzemeler
  • Limite bağlı olarak uzuv ya da rekonstüktif protezler
  • Yurtdışı tedavi teminatı
  • Yoğun bakım giderleri
  • Trafik kazasından sonra meydana gelen diş tedavi giderleri,
  • Kemoterapi ve radyoterapi işlemlerinden sonra tetkik ve muayene giderleri
  • Evde bakım ile alakalı verilen tedavi planları
  • Ambulanslarla ilgili hizmetler
  • Rehabilitasyon
  • Ameliyattan sonra fizik tedavi hizmetleri
  • Doğum ve hamilelik ile ilgili teminatlar şeklindedir.

Özel Sağlık Sigortası Ayakta Tedavi Nedir?

Bilindiği gibi özel sağlık sigortası ayakta tedavi kapsamına giren durumlar da bulunur. Herhangi hastalık ile alakalı durumlarda tedavi olmak için başvurulan sağlık kuruluşlarında 24 saat ya da daha fazla yatışa gerek duyulmayan müdahaleleri kapsar. Doktorun şikayetler kapsamında yapacağı muayene ve tanı tedavi işlemleri, teşhis amacıyla doktorun istediği tahlil ve röntgenler, hastalık ile alakalı teşhisten sonra tedavide kullanılacak ilaçlar, MR, sintigrafi, tomografi gibi modern teşhis cihazlarının kullanımı, fizik tedavi sürecinde meydana gelecek masrafları kapsar.

Ayakta ya da yatarak tedavi kapsamına giren hizmetlerin yanında poliçe genişliğine göre göz muayenesi, diş paketi, check-up, diyetisyen seçenekleri de özel sağlık sigortası kapsamına girebilen sağlık hizmetleri arasında yer alır.

Bu Haberi Paylaşın