Organik Ürünler Gıdanın En Sağlıklı Halidir

Çarşıda pazarda hepimizin sıklıkla karşılaştığı bir terim; organik ürünler. Peki, nedir bu? Tarladan hasada, hasattan soframıza kadar geçen süreç içerisinde hiç bir kimyasal madde kullanılmadan gelen ürünlere denir. Yetiştirilirken doğal gübreler kullanılır. Organik gıdaların sağlığımıza faydaları laboratuvar çalışmalarıyla kanıtlanmıştır.

Yüksek oranda antioksidan içerdiği için hastalıklara karşı direnç oluşturur. Diğer gıdalardan en önemli farklılığı ise katkı maddeleri içermemeleridir. Organik tarım teknikleriyle hem toprak hem de yeraltı suları korunur. Böylece doğa bozulmazken insanlar da yiyebileceği en sağlıklı gıdayı vücuduna almış olur.

Organik Ürünler Konusunda Dikkat

En çok satın alınan organik ürünler sebze, meyve ve süt ürünleridir. Organik gıda kullanmak istiyorsak güvendiğimiz kişilerden ve yerlerden alışveriş yapmalıyız. Çünkü bu sektör kandırılmaya en müsait olan sektörlerden biridir. Örneğin, süt ve süt ürünlerinde hile yapıldığı çok konuşulur. Bunun için büyük üretim fabrikalarında toplanan sütler analiz yapılmadan kullanılmaz.

Öte yandan tereyağI yerine margarin satılıp insanları kandırmaya çalışanlar da vardır. Bal konusunda da çok dikkatli olmak gerekir. Organik ürünleri incelemek isterseniz https://www.arifoglu.com/organik-urunler adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın