Yeni Yıl Hediyesi Olarak Peeling ve Tonik Alacaklara Öneriler

Yeni bir yıl yaklaşırken, hediye konusunda düşünen kişilerin en önemli tercihlerinin başında yine kişisel bakım ürünleri geliyor. Kişisel bakımına, güzelliğine önem veren kişilerin, sağlıklı ve bakımlı bir cilt için tercih ettiği cilt bakım ürünleri, onları sevindirecek harika seçenekler içeriyor. Yeni yıl hediyesi olarak bir cilt bakım ürünü araştırıyorsanız, ne alacağınıza karar veremediyseniz son dönemde cilt bakımında en çok tercih edilen ürünlerden, peeling ve tonikleri düşünebilirsiniz. Temiz, bakımlı ve sağlıklı bir cilde sahip olmak isteyenlerin bakım rutininin bir parçası olan tonik ve peeling ürünleri, yeni yıl hediyesi düşünenlere harika alternatifler sunuyor.

Cilt Bakımının Olmazsa Olmazı Peeling

Cildimizde, zaman içinde çeşitli nedenlerden ötürü bir ölü deri ortaya çıkar. Ölü derinin cilt yüzeyinden temizlenmesi son derece önemlidir. Bunun nedeni, cilt gözeneklerinin tıkanması ve bu durumda cildin nefes alamamasıdır. Cilt, nefes alan bir yapı ve gözenekler kapandığında siyah nokta, akne ve sivilce gibi birçok sorun söz konusu olabilir. Ciltte ölü deriyi almak için uygulanan peeling, soyucu anlamına da gelen bir bakım ürünü. Cilde uygulandığında, ölü deriyi derinlemesine temizleyen ve ortadan kaldıran peelingler, diğer bakım ürünlerinden önce uygulanan ve onların etkisini kat be kat arttıran seçenekler. Örnek vermek gerekirse sivilce sorunu için bir serum uygulayacaksınız, normalde cildinizde yer alan ölü deri, bu serumun iyi bir şekilde emilmesini engeller. Peeling işleminden sonra bu serumu uyguladığınızda ise, ölü deri ortadan kalkacak ve serum çok daha iyi bir şekilde emilecektir.

Derinlemesine Temizlik İçin Tonik

Yüz bakım tonikleri, günlük cilt bakımı rutinini en önemli parçası. Cildimiz, ter, kir ya da farklı dış etkilerden kaynaklı olarak kirlenir. Bu kir tabakasının ise temizlenmesi oldukça önemlidir. Özellikle makyaj yaptığınız günlerin ardından kalan kalıntılar, deride biriken diğer maddeler ile bir katman oluşturabilir. Bu da cildin nefes alamamasına, akabinde ise birçok cilt sorunu yaşanmasına neden olabilir. Bu duruma karşı kullanabileceğiniz tonikler, etkili bir şekilde cilt yüzeyindeki katmanları ortadan kaldırır. Tonik seçenekleri, her cilt tipi için farklı şekilde tercih edilebilir. Genellikle yağlı ciltler için kullanıldığı düşünülse de tonikler kuru ve hassas ciltler için de kullanılır. Tonik nasıl kullanılır derseniz, ilk etapta ılık bir yıkama ile cilt rahatlatılır, ardından bir pamuk yardımı ile tonik, oval hareketlerle cilde uygulanır. Tonik uyguladıktan sonra, nemlendirici gibi bakım ürünleri çok daha etkili olacaktır.

 

Yeni yıl hediyesi olarak bir kişisel bakım ürünü tercih etmek istiyorsanız, tonik ya da peeling seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Tüm cilt tiplerine hitap eden ve sağlıklı, bakımlı bir cilt için gerekli olan peeling ve toniklerde dünyanın en iyi markalarının ürünlerini, en avantajlı fiyatlarla Sephora’da bulabilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın