Okullarda ikinci ara tatil bugün başlıyor

Öğrenciler, 11-15 Nisan’daki ikinci ara tatil öncesi son derslerine bugün girecek. Tatil araya giren hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün sürecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca, Coronavirüs nedeniyle verilen yaklaşık 1,5 yıllık aranın ardından 2021-2022 eğitim öğretim yılı, 6 Eylül 2021’de yüz yüze ve tam zamanlı olarak başlatılmıştı.

6 Eylül eğitime başlayan öğrenciler, birinci ara tatillerini 15-19 Kasım 2021’de, yarıyıl tatilini ise 24 Ocak-4 Şubat arasında yaptılar.

Öğrencilerin ikinci ara tatili ise 11 Nisan Pazartesi başlayacak ve 15 Nisan Cuma günü tamamlanacak. Tatil öncesi ve tatil sonrası araya giren hafta sonu tatilleri ile ara tatil süresi 9 gün olacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 21 Ocak’ta başlayacak yarıyıl tatili öncesinde öğretmenleri öğrencilere ödev verilmemesi konusunda uyarmış ve “Tatilde ödev yok” demişti.

Ara tatilde öğretmenlere yönelik yapılan mesleki gelişim eğitimi, Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilecek.

Özer, ara tatil ile ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “Yüz yüze eğitimle ayakta durabilmek, bunun iradesini öğretmenlerimizle, bütün okul yöneticilerimizle, tüm il müdürlerimizle, ilçe milli eğitim müdürlerimizle gösterebilmek çok önemli bir başarı hikayesi. Bunu unutmamamız gerekiyor. Dolayısıyla bu 11-15 Nisan tarihleri arasında öğretmenlerimizin ve okul yöneticilerimizin okula gitmeleri zorunluluğunu kaldırıyoruz.” diye konuştu.

2021-2022 eğitim öğretim yılı 17 Haziran 2022 Cuma günü çalacak olan son ders zili ile sona erecek.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın