Meteorolojiden bazı bölgeler için kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan “sarı kodlu” uyarıda, Ege’nin iç kesimleri, İç Anadolu’nun batı kesimleri ile İstanbul ve Tekirdağ’da gök gürültülü yer yer kuvvetli sağanağın beklendiği belirtildi.

Buna göre ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara (Edirne hariç), İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz kıyıları, Bolu, Düzce, Karabük ve Ardahan çevreleri, Hatay’ın kıyı kesimleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, sabah saatlerinde Tekirdağ çevreleri ve İstanbul’un batı kesimlerinde (Çatalca ve Silivri çevreleri), öğleden sonra Isparta, Burdur, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara çevreleri ile Kütahya’nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Yer yer kuvvetli sağanak beklenen, Afyonkarahisar, Ankara, Burdur, Denizli, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Kütahya, Tekirdağ ve Uşak için ‘sarı’ uyarı yapıldı.

Rüzgârın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (50-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın