Meme Küçültme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Sıklıkla uygulanan meme estetiği ameliyatlarından biri olan meme küçültme estetiği ameliyatı memeden fazla yağ, doku ve cilt çıkarılması amacıyla uygulanır. Meme küçültme ameliyatının yanı sıra büyük ilgi gören diğer meme estetiği ameliyatı meme büyütme estetiğidir. Meme estetiği farklı ya gruplarından kadınlar arasında son derece popülerdir. Op. Dr. Evren İşçi meme estetiği ameliyatlarındaki başarılı uygulamaları ile ön plana çıkan bir isimdir. Siz de estetik açıdan hoş ve doğal görünümlü göğüslere kavuşmak için Op. Dr. Evren İşçi’den randevu alabilirsiniz.

Meme küçültme estetiği; vücudunun geri kalanı ile orantısız bir büyüklüğü olan, sırt ağrısı, boyun ağrısı ve benzeri semptomlar yaşayan kadınlar için yaşam kalitelerini artıracak etkili bir çözümdür. Meme küçültme estetiği yalnızca estetik kaygılarla değil aynı zamanda sağlık açısından bir gereklilik olarak da uygulanabilecek bir prosedürdür. Memelerin normal kabul edilene göre büyük olması omuz ve sırt ağrılarına ek olarak meme altında yara ve enfeksiyon oluşması gibi surumlara yol açabilir. Sutyen askılarının yaptığı baskılardan dolayı omuzlarda oluşan baskıların giderilmesi ve kişinin fiziksel aktivitelerini daha rahat yerine getirmesinin sağlanması için meme küçültme estetiğinden yararlanılabilir. Memelerinin büyüklüğü ve görünümü konusunda şikayetleri olan kişiler için meme küçültme estetiği etkili bir çözümdür. Farklı teknikler kullanılarak uygulanabilen meme küçültme estetiği ameliyatı ortalama 2,5 ile 4 saat arasında tamamlanır.

Meme Küçültme Ameliyatında Kullanılan Teknikler Nelerdir?

Meme küçültme estetiği ameliyatı kadınların vücutlarının kalanıyla uyumlu meme boyutlarına sahip olması ve memelerinin aşırı büyük olmasından kaynaklanan rahatsızlıklardan kurtulması amacıyla uygulanır. Meme küçültme ameliyatında memedeki fazla yağ, deri ve glandüler doku alınır. Meme küçüktme estetiği ameliyatının yapılacağı kişide meme gelişiminin hem fiziksel hem hormonal açıdan tamamlanmış olması şartı aranır. Ancak memelerinin boyutundan dolayı medikal ve psikolojik sorunlar yaşayan ve yaşam kalitesi olumsuz yönde etkilenen kişilere, doktorunun uygun görmesi halinde daha önce de uygulanabilir. Bunlara ek olarak meme küçültme estetiği ameliyatı yapılacak olan kişinin fiziksel açıdan sağlıklı olması ve ameliyat sonucu ile ilgili beklentilerinin gerçekçi olması çok önemlidir.

Meme küçültme estetiği ameliyatının başarılı olabilmesi için en çok dikkat edilmesi gereken adımların başında konsültasyon süreci gelir. Konsültasyon sırasında hastanın ameliyat olma nedeni, ameliyatın sonucuyla ilgili beklentilerinin gerçekçi olup olmadığı, alerjileri, tıbbi geçmişi, önceden geçirdiği ameliyatlar, kullandığı ilaçlar, ailesinde meme kanseri öyküsü bulunup bulunmadığı gbi konular hakkında detaylı bilgi edinilir. Hastanın genel sağlık durumunun yanı sıra mevcut sağlık problemleri ile olası riskler değerlendirilir. Bu aşamadan sonra hastanın meme boyutu, meme şekli, meme ucu yerleşimi, areolası ve cilt kalitesi incelenir. Bu bilgiler ve yapılan ölçümler ışığında hangi tekniğin uygulanacağı belirlendikten sonra hasta bilgilendirilir.

Meme küçültme estetiği ameliyatında memelerdeki fazla derinin, yağın ve glandüler dokunun çıkarılması için kesiler yapılır. Fazla yağın alınması için çeşitli eksizyon tekniklerinin yanı sıra liposuction yöntemi kullanılabilir. Memenin büyüklüğünün büyük oranda yağ dokusundan kaynaklandığı ve fazla derinin önemli bir etken olmadığı durumlarda yalnızca liposuction yöntemi uygulanarak da meme küçültme prosedürü uygulanabilir. Meme küçültme estetiği ameliyatında kullanılacak olan teknik; hastanın yapısal özellikleri, memelerde ne kadar küçültme istendiği, meme kompozisyonu, kişisel tercihler ve doktorun tercihine bağlı olarak belirlenir.

Meme küçültme estetiği ameliyatı genel anestezi altında gerçekleştirilir. Ters T ve lolipop kesi yöntemi kullanılarak uygulanabilen prosedür sırasında cerrah kesilerin yapılacağı yeri belirtmek için ameliyattan önce hasta ayaktayken işaretleme yapar. Bunun nedeni hasta ameliyat masasına sırt üstü yattığında memelerin şeklinin değişiyor olmasıdır. Ameliyatın hangi kesi tekniğiyle yapılacağı; memelerin büyüklüğü, sarkıklık derecesi, meme başı-areola kompleksinin nerede konumlandığı gibi etkenlere göre kişi özelinde belirlenir. Meme başına ve areolaya yapılan eksizyon ile memelerdeki fazla doku ve yağ çıkarılır. Gerekli görülmesi halinde fazla deri çıkarılarak alttaki meme dokusu küçültülüp yeniden şekillendirilir. Memelerin çok büyük ve sarkık olması halinde meme başı ve areola, meme üzerinde daha yüksek bir pozisyona çıkarılabilir.

Ameliyat sırasında, yeni şekillendirilen memelerin desteklenmesinin sağlanması için meme dokusunun derinliklerine sütürler yerleştirilir. Yapılan eksizyonlar, memenin yeniden şekillenmesini sağlayacak şekilde bir araya getirildikten sonra cilt kapatılır ve bandajlanır.

Meme Küçültme Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Meme küçültme estetiği ameliyatından sonra anestezinin geçmesiyle birlikte bir miktar ağrı hissedilmesi olasıdır. Bu ağrının giderilmesi için ağrı kesici kullanılabilir. Ameliyattan sonra memenin büyüklüğündeki değişiklik fark edilebilir olmasına karşın belirgin bir şişlik görülmesi olasıdır. Bu şişliklerin geçmesinin ardından ameliyatın nihai sonucunu görmek mümkündür.

Meme küçültme ameliyatının ardından hızlı ve sağlıklı bir iyileşme sürecinin yaşanabilmesi için memelerin desteklenmesine ve doğru pozisyonda tutulmasına özen gösterilmelidir. Bunun için özel bir sutyen kullanılması gerekir. Bu aşamada doktorun talimatlarına eksiksiz bir şekilde uyulmalıdır. Ameliyattan sonra uyku sırasında baş yüksekte tutulmalıdır. Bu sayede göğüslerdeki baskı, şişlik ve ağrı azaltılabilir.

Bu Haberi Paylaşın