Malatya’da Regaib Kandili coşkuyla ihya edildi

Tüm İslam âleminde olduğu gibi Türkiye’de de coşku ile idrak edilen Regaib Kandili, Malatya’daki camilerde de kadın, çocuk, genç ve yaşlıların katılımıyla huşu içerisinde idrak edildi.

Malatya İl Müftülüğü, üç ayların ilk kandili olan Regaib Kandili münasebetiyle, Mescid-i Takva Camii’nde program düzenledi. Akşam ezanı ile birlikte camilere akın eden Malatyalılar, okunan Kur’an-ı Kerim ile seslendirilen ilahileri dinledi, okunan salâvatlara eşlik edip ellerini semaya açarak kendileri ve İslam âlemi için dua ettiler.

Halkın yoğun katılım gösterdiği program, Muhammed Emre Camii Müezzin Kayyımı Enes Aslan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Hazreti Ebubekir Camii Müezzin Kayyımı Mehmet Okutan’ın seslendirdiği ilahiler ile okuduğu Mevlid-i şerifle devam etti.

Gecenin anlam ve önemi hakkında konuşan Malatya İl Müftü Yardımcısı Yasir Ataş, bu geceyi bol bol ibadetle geçirilmesi tavsiyesinde bulundu.

“Recep ayını hakkıyla ihya eden kulların amel defterlerine sağanak sağanak sevap yazılır”

Mukaddes üç ayların gölgesinin üzerimize düştüğünü kaydeden Ataş, “Bu aylar bizim için fırsat aylarıdır. Cenabı Mevla (Celle Celaluhu) biz kullarını çok seviyor. Bundan anlıyor ve biliyoruz ki; Cenabı Mevla bağışlanmamız, cennetlik kullar olmamız ve rızasına ermemiz için bizlere fırsatlar hazırlıyor. Bu fırsatlar mübarek üç aylar dediğimiz Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Cenabı Mevla Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurmaktadır: ‘Allah yerleri ve gökleri yarattığından beri, Allah katında ayların sayısı 12’dir ve bunlardan 4 tanesi de haram aylardır.’ Zilkade, Zilhicce, Muharrem ve Recep aylarıdır. Mübarek Recep ayını hakkıyla ihya eden kulların amel defterlerine yağmurun yağması gibi sağanak sağanak sevaplar yazılır. Bundan dolayı bu aya Recebül Esabb denilmiştir. Bundan alacağımız ders, şu mübarek ayları fırsat bilip en iyi şekilde ihya edip, kararan gönüllerimizi bugünlerin ve gecelerin şuuruyla nurlandırmamız gerekir” diye tavsiyelerde bulundu.

“Üç ayları ve mübarek geceleri bol bol ibadet ve duayla geçirmemiz lazım”

Ataş, “Nasıl ki Yüce Mevla gökyüzünü yıldızlarla donatmış ve bazı yıldızlar insanlara yön gösteriyor. Recep Şaban ve Ramazan ayıda bu yıldızlar gibi bizlere yol gösteriyor ve Allah’a kulluğumuzu hatırlatıyor. Allah’a kulluğumuzu ve nasıl kullar olmamız gerektiğini hatırlatıyor. Peygamber efendimiz Recep ayına girdiğinde şöyle dua ediyordu: ‘Ya Rabbi; Bizlere Recep ve Şaban aylarını mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına ulaştır.’ Bizlerde bu gece bol bol kaza ve nafile namazları kılacağız. Bol bol Kur’an-ı Kerim okuyacağız ve bol bol tefekkür edip dua edeceğiz İnşallah.” dedi.

Program, Mescid-i Takva Camii İmamı Mahmut Arslan’ın yaptığı duayla sona erdi.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın