Şanlıurfa’da üç ayların habercisi Regaib Kandili ihya edildi

Peygamber Şehri Şanlıurfa’da; rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan, üç ayların habercisi kabul edilen Regaip Kandili ibadetlerle geçiriliyor.

Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem), “Allah’ım! Recep ve Şaban aylarını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur” dualarıyla karşılamış olduğu ve “üç aylar” olarak bilinen, mağfiret, bereket ve arınma mevsiminin ilk ayı olan Recep ayı dün başladı.

Recep ayının ilk gecesi olan Regaib Kandili, Müslümanlar tarafından ibadet, zikir, dua, namaz ve hayırlarla ihya ediliyor. Üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaib Kandili, Peygamber Şehri Şanlıurfa’da da çeşitli ibadetlerle idrak ediliyor.

Şanlıurfalılar, bu kandil gecesinde de Regaib Kandilini ibadetlerle geçirmek amacıyla camilere akın etti.

Şanlıurfa’da üç ayların habercisi Regaib Kandili ihya edildi
Şanlıurfalılar, her kandil gecesi olduğu gibi bu kandil gecesinde de Balıklıgöl Yerleşkesi’nde bulunan camileri tercih etti.

Şanlıurfalılar akşam namazının ardından çocukları ile birlikte Balıklıgöl Yerleşkesi’ndeki Mevlid-i Halil Camii’ne geldi.

Hazreti İbrahim’in doğduğu mağarada dualar okuyan Şanlıurfalılar, daha sonra Bediüzzaman Said Nursi’nin vefat ettiğinde defnedildiği kabrinde fatiha okudu.

Şanlıurfa’da üç ayların habercisi Regaib Kandili ihya edildi
Yatsı namazından önce üç ayların önemi ile ilgili Uzman Vaiz Mustafa uğraş tarafından vaazda üç ayların önemine dikkat çekildi.

Uğraş, “Aziz kardeşlerim, hani her namazdan sonra 33 defa ‘Subhanallah, Elhamdulillah, Allahu Ekber’ diyoruz ya; şahit olun ki orada melekler hazır bulunuyor. Melekler orada toplanıyorlar ve Rabbimize rapor sunuyorlar. Daha sonra Rabbimiz ‘Kullarım benden ne istiyorlar?’ Melekler, ‘Senin Cennet’ini istiyorlar’ derler. Onlar; ‘Şayet onlar, Cennet’i görselerdi onu büyük bir iştiyakla isterlerdi, onu elde etmek için büyük gayret sarf ederlerdi.’ Derler.” ifadelerini kullandı.

Kılınan yatsı namazının ardından Mevlid-i Şerif okunarak ilahiler seslendirildi.

Regaib Kandilini ihya etmeye gelen vatandaşlar, duygularını İLKHA ile paylaştı.

Şanlıurfa’da üç ayların habercisi Regaib Kandili ihya edildi
“Regaip Kandilimiz mübarek olsun”

Kandil münasebetiyle camiye gelenlere hurma ve sahlep ikramı yaptıklarını ifade eden Şuurlu Gençlik Hareketi Üyesi Halil Demircan, “Regaib Kandilimiz mübarek olsun. Bugün Mevlid-i Halil Camii’nde küçük de olsa bir faaliyet gerçekleştirdik. Hayırseverlerden toplanan bağışlarla hayır yapmak amacıyla 500 adet Medine hurması ve sıcak sahlep dağıtımı yaptık. Allah hayırseverlerden razı olsun. İnşallah bir dahaki kandillerde görüşmek ümidiyle hepinizden Allah razı olsun.” diye konuştu.

Şanlıurfa’da üç ayların habercisi Regaib Kandili ihya edildi
Mustafa Uğraş

“Tekrar sıkı bir safta namaz kılmak beni duygulandırdı”

Üç ayların başlamasıyla birlikte Kudüs’ün esaretten kurtulmasını dileyen Süleyman Aksoy, “Mübarek üç aylarının başlaması İslam ümmetine hayırlı olsun. Regaib Kandili, tüm Müslümanlara hayırlı olmasını dilerim. Üç ayların başlaması; Kudüs’ün kurtuluşuna vesile olmasını dilerim. Pandemi sürecinin bitmesini istiyorum; çünkü 2-3 senedir pandemi nedeniyle camilere gelemiyorduk. Bugün Müslümanlarla bir arada safta namaz kıldık. Tekrar sıkı bir safta namaz kılmak beni duygulandırdı.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın