Liseli Genç Girişimci Ahmet Serdar CANIBEK

Ahmet Serdar CANIBEK Kimdir ? 

Lise öğrenimine İstanbul Kartal Açı Koleji’nde devam eden ve küçüklükten beri yazılım-bilişim alanlarında ufak çaplı çalışmalar yapan Ahmet Serdar CANIBEK, 2018 yılı itibariyle ASC Yazılım adı altında gayri-resmi bir şirket kurarak proje ve girişimlerinin AR-GE çalışmalarını kendi başına tamamlayıp ekibi ile beraber bu proje ve girişimlerin devamlılığını sağlamıştır.Günümüzde gerek freelancer gerek şirket olarak ciddi projelerde yer alan Ahmet Serdar CANIBEK, son zamanlarda yoğun istek üzerine YouTube ve yakın çevresinde eğitimler de vermeye başlamıştır.


Kendisiyle yaptığımız röportajlarda “Bu alandaki ilk atılımım ortaokulda web browser tabanlı oyunlarda kendi sunucularımı açmak oldu.” ifadelerini kullandı.


2017 yılı itibariyle yazılım eğitimlerini başarıyla tamamlayan Ahmet Serdar CANIBEK, Microsoft gibi büyük şirket, kuruluşlardan kazandığı burslu eğitimleri sonucunda elde etmiş olduğu sertifika portföyünü genişletmeye yönelik çalışmalarda bulunduğunu belirtti.


Yazılım serüveni boyunca birçok ilke imza atan Ahmet Serdar CANIBEK, kendisinin bu süreçte çok geniş ve ciddi çapta bir yazılım çevresine sahip olduğunu aynı zamanda 2018 yılı itibariyle tanıştığı Baransel Bilişim’in CEO’su Baransel Pamuk ile ortaklıkları sürdüğünü belirtti.


Son zamanlarda TurkishKit vb. Apple destekli yazılım komünitelerinde yer alan Ahmet Serdar CANIBEK, kendini her geçen gün dahada ileriye taşımak için çalışmalarını sürdürmekte.İlerleyen süreçteki hedefleri konusunda “Şuan için en büyük hedefim üniversite sınavına yönelik çalışmalar öncelikli olmak üzere ASC Yazılım’ı resmîleştirmek.” şeklinde açıklamalarda bulundu.


Türkiye Geliştirici Topluluğu adlı komünite ile 26 Temmuz tarihinde sponsorluk imzalayan ASC Yazılım (Ahmet Serdar CANIBEK), proje ve girişimlerinin yanı sıra benzer komüniteler, kuruluşlar ile sponsorluklarda yer almaya devam ediyor.


Ahmet Serdar CANIBEK’e Ait Olan Girişim & Projeler 


WMaster.NET – 23 Şubat 2020 (wmaster.net)

ASC Yazılım – 14 Temmuz 2017 (ascyazilim.net)

Spoky : Sesli Kitaplar – 28 Aralık 2019 

Bilge Kim – 19 Ocak 2020

Instagram : instagram.com/_ahmetserdar
Mail : serdar@ascyazilim.net
Web : ascyazilim.net

Bu Haberi Paylaşın