Led Aydınlatmanın Diğer Aydınlatmalardan Farkı Nedir?

Led aydınlatma, daha yeni sistemle ve ileri teknolojiyle üretilmiş aydınlatma türleridir. Dolayısıyla bu durum LED’lerin diğer aydınlatma türlerinden birçok farkını ortaya koymaktadır.

LED aydınlatmalar diğer aydınlatma türlerine göre aynı parlaklığı hatta daha fazla parlaklığı daha düşük voltajda sağlar. Daha az enerjiyle daha fazla ışığa sahip olursunuz. Lineer aydınlatma diğer aydınlatmalara göre daha ergonomiktir. İstenilen renklerde, boyutlarda ve şekillerde oluşturulabilir, bu sayede kesintisiz ışık sağlar. Bu LED’ler diğer aydınlatmalara göre daha kişiselleştirilebilir ve tasarlanabilir aydınlatma türüdür.

Ray spot aydınlatma, kullanım açısından eski aydınlatmalara ve akkor ampullere göre daha rahattır. Ray spot aydınlatmalar 360 derece döndürülebildikleri için aydınlatılması istenilen farklı yerlere döndürüldüğünde o bölgelerin de aydınlatılmasına olanak sağlar.

Akkor ampullerin ve floresanların kanserojen etkisi varken, LED’ler geri dönüştürülebildikleri için içlerinde insana ve çevreye zararlı madde barındırmazlar. Dolayısıyla da içinde zararlı madde ve ağır metaller bulunduran aydınlatmalara göre insan ve çevre dostudur. Çevreye faydası sadece geri dönüşüm olarak değil kullanım süresinin uzunluğu olarak da katkı sağlar. LED aydınlatmalar günlük 3 saat çalışmayla 13 yıllık kullanım süresi sağlarken diğer aydınlatmalar bu sürenin yanına bile yaklaşamaz. Bazı LED aydınlatma türlerinde bu süre 100.000 saate kadar çıkabilir. Diğer aydınlatmaları neredeyse yılda 1 kez değiştirmek zorunda kalırız.

LED aydınlatmalar diğer akkor ampul türleri ve floresanlara göre kızıl ötesi ya da mor ötesi ışın yaymadığından aydınlattığı ortama zarar vermez, ortamda bulunan kişilerin göz sağlığını olumsuz yönde etkilemez.

LED aydınlatmalar, akkor ampuller ve floresanlara göre daha ucuz enerjiyle daha fazla aydınlatma imkanı sağlar. Bu sebeple de LED aydınlatmalar kullanıldığında faturalarınızda ve cebinizde gözle görülür tasarruf sağlar.

Bazı LED aydınlatmalar şarj edilebilir oldukları için yanınızda güç kaynağınız olmasa da bu aydınlatmaları kullanabilirsiniz. Doğada, deniz kıyısında, kumsalda, dışarıda aklınıza gelebilecek her yerde ışığın sağladığı kolaylığı, evinizdeki konforu ve rahatlığı bu alanlarda da bulabilirsiniz. Ayrıca LED aydınlatmalar şık, estetik, özgün olması sebebiyle dekorasyonlarda çok fazla tercih edilir.

Bu Haberi Paylaşın