Poly Network hacklenerek 600 milyon dolar çalındı

Merkeziyetsiz finans platformu Poly Network siber saldırının hedefi oldu. Poly’den 611 milyon dolara denk gelen kripto para çalındı.

Hackerlar blok zinciri platformu Poly Network’ün sistemlerine sızarak 600 milyon doları aşkın değere sahip Ethereum ve diğer kripto paraları çaldı.

Firma bu açıklamayı Twitter üzerinden yaptı. Saldırı, merkeziyetsiz finans tarihinin en büyük hacklenme olayı olarak ifade edildi.

Poly Network’ten yapılan duyuruda, “Saldırıya uğradığımızı açıklamaktan ötürü üzgünüz. Hackerlar farklı cüzdanlardan yüzlerce milyon dolarlık transfer gerçekleştirdiler” dedi.

Sistem üzerinden 267 milyon dolarlık Ethereum, 252 milyon dolarlık Binance coin çalınırken toplam tutarın 610 milyon doları geçtiği belirtildi.

Poly Network’ten hacklenmenin kısa süre ardından yapılan yeni açıklamada, hackerlara çağrı yapılarak, “Sevgili hackerlar, sizinle iletişim kurmak ve çalınan değerleri geri almak istiyoruz. Çaldığınız tutar, küresel çapta güvenlik güçlerinin sizi takip etmesine sebep olacak. Kripto para camiasından on binlerce kişiden para çaldınız. Bizimle konuşmalı ve bir çözüm aramalıyız” ifadelerine yer verildi.

Merkeziyetsiz finans tarihinin en büyük hacklenmesi olarak görülen bu olaydan 7 sene önce de MT Gox’tan 460 milyon dolar çalınmış ve şirket iflas etmişti.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın