Kombi Çeşitleri Nelerdir? Kombi Çeşitlerinin Özellikleri Nelerdir?

Modern teknoloji ile birlikte hayatımızda kendisine önemli bir yer edinen kombiler, günümüzde yaşam standartlarını belirleyen temel faktörlerden birisine dönüşmüştür. Hem ısınma hem de sıcak su ihtiyacını karşılamaya yardımcı olan kombi teknolojisi, hızla gelişmeye devam etmektedir. Bu çerçevede kullanım alanına, kullanım amacına ve ihtiyaçlarına odaklı olarak farklı çalışma prensiplerine ve özelliklere sahip olan kombi tipleri geliştirilmiştir. Tüm kombi tipleri için kurulum, bakım ve onarım işlemleri için bölge genelinde https://www.arcelikservisi.tvmerkezimizden yardım alabilirsiniz.

Bacalı Kombi Nedir?

Kombi denilince ilk akla gelen kombi tiplerinden birisi bacalı kombi tipidir. Bu kombi tipi adından da belli olduğu üzere bacaya bağlanan kombilerdir. Kombideki yanma işlemi esnasında ortamda bulunan oksijenden faydalanılır ve yanma ardından meydana gelen atık gazlar, bağlandığı baca üzerinden dışarıya atılır.

Hermetik Kombi Nedir?

Günümüzde en yaygın şekilde kullanılan kombi tiplerinin başında hermetik kombi tipi gelmektedir. Sultanbeyli Arçelik Servisi merkezimize de arıza bildirimi ve bakım talebi en fazla oluşturulan kombi türü hermetik kombilerdir. Hermetik kombi modellerinde temel çalışma prensibi gereğince yanmayı sağlayan oksijen dışarıdan alınır ve yanma ardından meydana gelen atık gaz baca üzerinden dışarıya atılır. Hermetik kombilerin kullanıldığı binalarda özel bir baca tesisatına gerek bulunmamaktadır. Çünkü hermetik kombi modellerinde kendi bacaları bulunur ve bu kanal üzerinden hava sirkülasyonunu sağlar. Hermetik kombi modelleri ağırlıklı olarak balkonlarda kurulumu gerçekleştirilir.

Yoğuşmalı Kombi Nedir?

Yoğuşmalı kombi tipi aslında hermetik kombilerin alt bir türüdür. Genellikle doğalgazı iki defa yaktığı şeklinde bir yanlış bilginin bulunduğu kombi tipidir. Çekmeköy Baymak Servisi merkezimize de hakkında çok fazla bildirimin yapıldığı yoğuşmalı kombiler gazı iki defa yakmaz. Yoğuşmalı kombi de yakma işleminin ardından meydana çıkan su buharı eşanjör etrafında döndüğünde içine enerji alır ve su haline gelen buhar dışarı atılır. Bu şekilde ortaya çıkartılan ısı iki defa kullanılır. Dolayısıyla yoğuşmalı kombi modellerinin daha tasarruflu olması özelliği de buradan gelir. Bunun dışında diğer kombi tiplerine göre çok daha düşük desibelde çalışma seslerine sahip olması da günümüzde yaygın olarak yoğuşmalı kombi modellerinin tercih edilmesinde önemli bir neden oluşturmaktadır.

Bu Haberi Paylaşın