Tiktok Uygulaması indirme ve Kullanma Nasıl Yapılır?

TikTok uygulaması, eğlenceli kısa videolar oluşturmak, bu videoları paylaşmak ve diğer kullanıcıların hazırlamış olduğu içerikleri keşfetmek amacıyla kurulmuş olan son zamanların gözdesi oldukça popüler bir sosyal medya platformudur. Uygulama özellikle genç yaştaki kişiler tarafından kullanılıyor olsa da 7’den 70’e milyonlarca insanın kullandığı bir platform haline gelmiştir. TikTok uygulaması insanlar tarafından şarkı söyleme, dans etme, komedi ve dudak senkronizasyonu yoluyla kendilerini ifade etmek için bir çıkış noktası olarak kullanılır ve kullanıcıların videolar oluşturmasına ve bunları bir toplulukta paylaşmasına olanak tanır.

TikTok uygulaması Çin içerisinde Douyin ismiyle adlandırılmaktadır ve şu anda 250 Milyondan fazla kullanıcıya sahip bir kullanıcı tabanında çalışmaktadır. Dünyanın geri kalan kısmında ise uygulamaya TikTok denir ve dünya çapında 154 ülkede kullanılabilmektedir.

Şu anda TikTok kullanıcılarının %40’ı Çin dışında bulunuyor. Hindistan özellikle geniş bir kullanıcı tabanına sahip ve bugüne kadar yapılan uygulama indirmelerinin yaklaşık %’ini oluşturuyor. Mart 2019 itibariyle, TikTok’un ABD’deki kullanıcı tabanı yaklaşık 14 Milyon civarındadır.

TikTok Hesabı Nasıl Oluşturulur?

TikTok uygulamasına kayıt yapmak isteyen kullanıcılar Facebook, Instagram, Twitter ya da e-posta hesapları ile bu uygulamaya kayıt kaydolabilirler.

Tiktok uygulamasını açın ve nasıl kaydolacağınızı seçin

TikTok’u açıp kaydolduğunuzda, kayıt işlemini nasıl yapmak istediğinizi seçmelisiniz:

  • Telefon numaranız ile
  • E-postanız aracılığıyla
  • Google veya Apple hesabınızla
  • Facebook veya Twitter aracılığıyla

Kayıt seçeneğini belirledikten sonra şu şekilde devam etmelisiniz;

Doğum tarihinizi ekleyin

TikTok’u kullanmak için minimum yaşın 13 yaşında olması gerektiğini lütfen unutmayın. Bu adımda hata yapmayın.

Bir şifre oluşturun

Hesabınızın güvenliğine odaklanmanın zamanı geldi. Uygulamanın size sağladığı gereksinimlerle TikTok için harfler, sayılar ve özel semboller içeren 8 ila 20 karakter aralığında bir şifre oluşturun.

Kullanıcı adınızı ekleyin

Kullanıcı adı, TikTok’ta tanınacağınız addır.

E-posta adresinizi onaylayın

Devam etmeden önce kayıt olduğunuz e-posta adresinizi doğrulayın.

TikTok Nasıl Kullanılır?

Diğer uygulamaların ve sosyal ağların çoğu gibi, kullanıcılar diğer kullanıcıları takip edebilir, diğer kullanıcıların videolarını beğenebilir ve bunlara yorum yapabilir.

Kullanıcılar önce videolarında kullanmak istedikleri şarkıyı seçebiliyor, ardından müziğe eşlik ederek kendilerini kaydedebiliyorlar. Alternatif olarak, kullanıcılar önce videolarını kaydedebilir ve ardından bir şarkı seçebilir ve/veya bir seslendirme ekleyebilir. Uygulamanın, kullanıcının videolarına daha fazla eğlence katması için sunmuş olduğu birçok özellik vardır. Örneğin, ağır çekim, hızlandırılmış ileri alma, filtreler, efektler ve hatta şarkıyı geriye doğru çalma vb. seçenekleri vardır. Kullanıcılar videolarından memnun kaldıklarında videoyu takipçileriyle paylaşabilir. Hazırlamış oldukları videolarını Messenger, WhatsApp, Instagram vb. diğer sosyal ağlarında da paylaşabilirler. Ayrıca uygulama içerisinde başka bir kullanıcı ile bağlantı kurmanızı sağlayan düet özelliği de bulunmaktadır.

Arama aracı, kullanıcıların diğer videoları görüntülemesine olanak tanır. Kullanıcılar, ‘Sizin İçin’ sayfasındaki trend olan hashtag’lerin altındaki içeriği de görüntüleyebilir. Trend olan hashtag’ler, kullanıcıların şu anda popüler olan içeriği görüntülemelerine ve aynı hashtag’i kullanarak kendi videolarını bu trend içerisinde yayınlamasına olanak tanır.

Tiktok indir

Bu Haberi Paylaşın