Karın Germe Ameliyatı (Abdominoplasti)

Tıp dilinde abdominoplasti olarak bilinen karın germe ameliyatı karın bölgesinde yağ birikiminden dolayı oluşan karın bölgesindeki deforme olan kasların gerdirilmesi için yapılan estetik cerrahi işlemidir. Çok kilolu olup da kilo verdikten sonra kasları gevşeyen ve sarkan kişilerde karın germe ameliyatı sıklıkla tercih edilmektedir.

Karın germe ameliyatı (abdominoplasti) karın bölgesindeki fazla yağların alındığı, karın derisindeki sarkma ve çatlakların giderildiği ve karın kaslarının daha sıkı görünmesi için sağlamlaştırıldığı bir tür estetik ameliyat türüdür.

Ayrıca kadınlarda doğum sonrası karın duvarındaki öne çıkıklığın ve çatlaklığın oluşması istenmeyen bir görüntü yarattığından dolayı karın germe ameliyatı yapılır. Genellikle kadın ya da erkeklerde fazla kilodan kaynaklı oluşan karın kaslarından kaynaklı gevşeklik spor ve diyetlerle eski haline dönemediği zaman doktorların tavsiyesi ve hastaların isteğine bağlı olarak karın germe ameliyatı yapılmaktadır.

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Uzman doktor tarafından yapılan detaylı muayene ve radyolojik görüntüleme teknikleriyle ameliyat yapılacak alan belirlenir. Hastane ortamında genel anesteziyle yapılan karın germe ameliyatları mini abdominoplasti olarak yapıldığında ise lokal anestezi tercih edilerek karın bölgesi ameliyatıyla sarkık deri alınır. Göbeğin üst tarafındaki deri aşağı doğru gerdirilir. Karında yağlanma fazlaysa liposuction yöntemiyle yağlar alınır. Karın germe ameliyatındaki kesiler estetik dikişler ile dikilir.

Karın Germe Ameliyatı Fiyatları

Birçok kişinin estetik kaygıdan dolayı yaptırdığı karın germe ameliyatı fiyatları ameliyat yapılan hastanelerin fiyat politikalarına göre farklılık göstermektedir. Özel hastanelerde yapılan karın germe ameliyatı ücretleri devlet hastanelerinde yapılan karın germe ameliyatı ücretlerinden daha yüksek olmaktadır. Genellikle karın germe ameliyatı ücretleri her bütçeye uygunluk göstermektedir.

Karın Germe Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Karın kasları zayıflamış, karında çatlak ve sarkma oluşumu olan ve karın bölgesinde diyet ve egzersizlere dirençli yağ fazlalığı olan yetişkin erkek ve kadınlara karın germe ameliyatı uygulanır. Bölgesel olarak zayıflamak isteyenler de karın germe ameliyatı olabilmektedir. Hamilelikten sonra karında çatlak ve deri sarkması yaşayan kadınlarda da sıklıkla karın germe ameliyatı olabilmektedir.

Karın Germe Ameliyatı Öncesi Neler Yapılmalı?

Karın germe ameliyatı olacak kişinin doktorun tavsiyesine muhakkak uyması gerekir. Ameliyattan bir hafta öncesinde kan sulandırıcı ve ağrı kesici ilaçlardan uzak durulmalıdır. Sigara ve alkol tüketimi bırakılmalıdır. Ameliyattan bir gün önce kabızlığa yol açacak gıdalardan uzak durulması gerekir. Vitamin haplarının kullanımına ara verilmelidir. Hastanın karın germe ameliyatına kendini psikolojik ve fizyolojik olarak hazır duruma getirmesi gerekir.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası Neler Yapılmalı?

Hastaların karın germe öncesinde kurallara uyduğu kadar çabuk iyileşmek için ameliyat sonrasında da bazı kurallara uymaları gerekir. Öncelikle doktorun verdiği ilaçların düzenli olarak kullanılması gerekir. İki ay kadar dar kıyafet giyiminden uzak durulmalıdır.

Vücuda yeteri kadar sıvı alınmalıdır. Karın bölgesinin alabileceği darbelere karşı dikkatli olup fiziksel hareketlerde dikkat edilmesi gerekir. Doktorun belirttiği gıda ve içecekler tüketilerek ve doktor kontrollerinin aksatılmadan düzenli olarak yapılması gerekir.

Karın Germe Ameliyatı İyileşme Süreci

Doktor tavsiyelerine uyan hastaların ameliyattan sonra iyileşme süreci iki ya da üç ay kadar sürebilmektedir. Karın germe ameliyatından sonra hastalara thromboz denilen çorap giydirilmektedir. Uzun süre dinlenecek olan hastanın derin ben trombozu yaşamaması için thromboz çorabı giydirilir.

Ayrıca ameliyattan sonra hastaya idrar sondası takılarak karın köşesi eşliğinde hastanın iyileşme süreci takip edilmektedir. Uzman doktorların kontrolünde hastanın bünyesine göre iyileşme süreci farklılık göstermektedir. Hastalar genellikle iki ya da üç gün doktor kontrolünden sonra hastaneden taburcu olabilmektedir. Doktorun tavsiyelerine uyan hastalar daha kısa sürede iyileşebilmektedir.

https://www.ekremkeskin.com/karin-germe-ameliyati/ bilgi için hemen tıklayın.

Bu Haberi Paylaşın