Jeneratör Odası Havalandırma Sistemlerinin Özellikleri Nelerdir?

Sanayide faaliyet gösteren her bir kategorinin olmazsa olmazlarından birisi de jeneratör! Jeneratör; fizik derslerinden aşina olduğumuz üzere mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çevirmekle yükümlüdür. Takdir edersiniz ki, elektrik; aklınıza gelebilecek her yaşam alanı için hayati öneme sahiptir. Elektrik kesintisi; işlerin durma noktasına gelmesine neden olur. Fakat, jeneratör sayesinde bu soruna çözüm bulmak mümkündür.

Jeneratör; tahmin edilebileceği üzere elektriğin kesildiği anlarda devreye girer. Bu sayede, işlerin kesinti kaynaklı olarak aksamasının önüne geçer. Hayatı kolaylaştıran bir araç olduğu rahatlıkla söylenebilir. Jeneratörün kullanım alanı oldukça geniştir. Bilhassa jeneratör odası havalandırma sistemlerinin ne olduğu merak edilir.

Jeneratör Odası Havalandırma Sistemleri Ne İşe Yarar?

Jeneratör odası havalandırma sistemi; tahmin edilebileceği üzere jeneratör ile beraber çalışır. Yer aldığı odadaki havayı olabilecek en iyi şekilde temizler. Bu sayede, makinelerin temiz hava almasını sağlar. Jeneratörlerin nasıl bir ortamda çalıştığı son derece önemlidir. İşlevlerini sorunsuz bir şekilde yerine getirebilmeleri adına sağlıklı bir ortamda temiz hava sağlayarak çalışmalarına ihtiyaç duyulur. Hatta, verimli olmaları adına da çalışma ortamları iyileştirilmelidir. Tüm bunlar yapılmadığı takdirde jeneratörün çalışma ömrü ve dayanıklılığı son derece az olacaktır. Jeneratör odası havalandırma sistemi; jeneratörün çok uzun süre sorunsuz bir şekilde çalışması adına hayati öneme sahiptir.

Jeneratör odası için bazı hususlara dikkat edilmelidir. Örneğin, herhangi bir jeneratörün hava emiş ve atışı; tahmin edilebileceği üzere jeneratörün gücüne göre farklılık gösterir. Bunun yanı sıra, hem radyatör soğutma fanı hem de jet fanının hava m3leri aynı olmalıdır. Ayrıca, jet fanının emişi ile radyatörün çıkış ağzı kesinlikle aynı yerde bulunmamalıdır. Buna ek olarak, aslında dışarı atılan sıcak hava; jet fanlar aracılığıyla emilerek tekrardan içeri girebilir. Bu durum; jeneratörün verimsiz bir şekilde çalışmasına neden olur. Jeneratör odası havalandırma sistemleri; tüm bunları engellemesinden dolayı değerlidir.

Havalandırma Sisteminin Avantajları Nelerdir?

Havalandırma sistemi; tıpkı diğer yaşam alanları için geçerli olduğu gibi jeneratör için de önemlidir. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi jeneratörün sağlıklı bir şekilde çalışması adına olmazsa olmazdır. Bunun yanı sıra, diğer avantajları da şu şekilde özetlenebilir:

  • Her şeyden önce, jeneratör odasına sürekli olarak temiz hava sağlanır. Bu sayede, ortam havası yenilenir.
  • Hem nem hem de sıcaklık; konfor seviyesinde tutulur.
  • Havalandırma sistemi; jeneratör odasını yangın ve patlama gibi risklerden uzak tutar.
  • Kirleticilerin ortamdan uzaklaştırılması veya etkilerinin azaltılması da yine havalandırma sisteminin faydaları arasında yer alır.
  • Herhangi bir yaşam alanında çok hoş olmayan hava akımına rastlanabilir. Bilhassa pis kokuların yayılması gibi durumların önüne geçmek adına havalandırma sisteminden yararlanılabilir.

Havalandırma; kapalı yaşam alanlarındaki kirleticilerin ortadan kaldırılması adına tercih edilen bir mühendislik kontrolü olarak da bilinir.

 

Bu Haberi Paylaşın