iPhone Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ekran boyutu

Bir iPhone için piyasadayken en büyük belirleyici faktörlerden biri, istediğiniz ekran boyutu veya en rahat kullanımdır hepimizin iPhone 12 Pro Max‘i tek elle kullanmak için kocaman elleri yok, değil mi?

Daha küçük ekranlara da ılımlıysanız, en iyi seçeneğiniz 5,4 inç ekrana sahip iPhone 12 mini’dir. 4,7 inç olan iPhone SE teknik olarak daha küçük bir ekrana sahip, ancak aslında 12 mini’den biraz daha büyük çünkü daha büyük çerçevelere sahip.

Performans

Performans, bir iPhone satın alırken göz önünde bulundurulması gereken bir diğer unsurdur, çünkü özellikle Apple fiyatlarından dolayı cihazınızdan en iyi şekilde yararlanmak isteyeceksiniz. İyi haber şu ki, iPhone serisinin tamamı Apple’ın A12, A13 veya A14 Bionic yonga setine sahiptir ve seçtiğiniz modelden bağımsız olarak mükemmel performansı garanti eder.

Kamera

Kamera sizin için önemliyse, iPhone koleksiyonunun büyük ölçüde farklılık gösterdiği alanlardan biri olduğu için zor bir karar vermek zorundasınız. Mümkün olan en iyi kamera deneyimini istiyorsanız, iPhone 12 Pro serisinde bulunan 12Mp ana sensör, ultra geniş sensör ve telefoto sensörün kombinasyonu sizin için en iyisi olabilir. Telefoto lens olmadan da yaşayabiliyorsanız, sırasıyla iPhone 11 Pro Maxve 12 Pro telefonlarla aynı ana sensöre ve ultra geniş açılı kameraya sahip standart iPhone 11 veya 12’yi tercih edebilirsiniz.

iPhone Xr’nin arkasında tek bir 12Mp kamera var, yani iPhone 11 ve 12 serilerine kıyasla daha sınırlı ve iPhone SE ile aynı. 

Pil ömrü

Genel olarak, pil ömrü, özellikle Android muadilleri ve devasa pilleriyle karşılaştırıldığında, iPhone’lar söz konusu olduğunda biraz sorun olmuştur. Ancak bununla birlikte, Apple, pil ömrü söz konusu olduğunda son birkaç yılda sıçramalar ve sınırlar getirdi, 12 Pro Max, ortalama kullanımla tüm gün pil ömrü sunuyor.

Pil kapasitesi, pilin ne kadar büyük olabileceğini belirleyeceği için biraz ekran boyutuna bağlıdır, ancak pil ömrü de güç açısından verimli yonga setleri tarafından iyileştirilir. Öte yandan, pil sizin için önemliyse, iPhone SE’den oldukça uzak durmalısınız.

5G

Apple, iPhone 12 serisiyle 5G desteğini tanıttı, bu nedenle en yüksek bağlantı hızlarını istiyorsanız en yeni iPhone’lardanbirini satın almanız gerekecek.

5G’nin kullanılabilirliği birçok ülkede ve bölgede hala sınırlıdır, ancak geliştiğini unutmayın, bu nedenle, 5G’ye yükseltme, aynı iPhone’u en az iki yıl daha kullanmayı beklediğiniz sürece geleceğe yönelik olarak görülebilir.

iOS ekosistemine mümkün olan en ucuz fiyata girmek istiyorsanız, iPhone SE gidilecek seçenek olabilir.

iPhone’ların genel özelliklerinden bahsettikten sonra diğer yazımızda da android telefonlardan biri olan Oppo Reno’dan bahsedeceğiz.

Bu Haberi Paylaşın