Intel Yeni Dünya Rekoru Kırdı

Intel Optane kalıcı bellek (PMem), Intel’in açık kaynaklı dağıtılmış eş zamansız nesne depolama çözümü ile birlikte, G / Ç için Sanal Enstitü IO-500 listesinin en üstüne yükselen yeni bir dünya rekoru kırıyor.

Intel Optane PMem’in yalnızca 30 sunucusuyla, Intel’in DAOS çözümü günümüzün en iyi süper bilgisayarlarını yendi ve şu anda dünya çapında dosya sistemi performansında 1 numara.

Bu sonuçlar, çözümün teslimatının günümüzde dağıtılmış depolamalardan en yüksek performansa sahip olduğunu doğruladı. Ayrıca, Intel Optane PMem ürünündeki belleğin ince taneli ve düşük gecikmeli veri erişimiyle müşterilere disk depolamanın kalıcılığını sağlayarak Intel’in depolama paradigmasını nasıl gerçekten değiştirdiğini de gösteriyorlar.

Intel Optane PMem ile DAOS, SC19’da IO-500 listesine ilk kez girdi. Bu yıl, Intel müşterileri Texas Advanced Computing Center (TACC) ve Argonne National Lab de, tam listede sırasıyla 3 ve 4 numaraya inen Intel Optane PMem çözümleriyle DAOS’a girdi. Sistemlerin her biri 10 istemciyle karşılaştırıldığı 10 düğümlü mücadelede, üç Intel Optane PMem DAOS çözümü ilk üç sırayı aldı (Intel, TACC ve Argonne).

Her iki liste de dosya sistemi verimliliğinin, istemci performansının ve toplu ölçekli kurulumlarda ölçeklenebilirliğin değerlendirilmesi için önemlidir.

Intel’de Veri Platformları Grubu başkan yardımcısı ve Bellek ve Depolama Ürünleri Grubu genel müdürü Alper İlkbahar, “Ortaklarımıza, yazılım geliştiricilerimize ve daha büyük ekosisteme 1 numaralı sıralamaya ulaşmamıza yardımcı oldukları için son derece minnettarız,” dedi. “Yalnızca DAOS ve Intel kalıcı belleğin birleşimiyle bugün böyle bir performansa ulaşılabilir. Ortaklarımız ve müşterilerimizle yenilikler yapmaya ve hız ve performansın sınırlarını zorlamaya devam edeceğimiz için çok heyecanlıyız.” ifadesini kullandı.

Bu Haberi Paylaşın